BMW obavijestio vlasnike određenog modela da odmah prestanu koristiti automobil

10 Studeni 2019
Autor :  

Svi vlasnici spornih vozila za koje se dokaže da imaju neispravan dio će dobiti zamjensko vozilo ili neki sličan oblik obeštećenja.

Više od 12.000 vlasnika stare serije 3 mora pod hitno prestati koristiti svoj automobil.

Ogranak BMW-a za Australiju naložio je vlasnicima serije 3 generacije E46 da prijave automobil na servis. Radi se o primjercima proizvedenim u razdoblju od kraja 1997. do polovice 2000. godine. Takvih je oko 12.000, a opoziv je toliko hitan da je BMW objavio dokument s popisom svih VIN brojeva, opozivom zahvaćenih vozila, u dokumentu od 254 stranica, piše Index.

A uzrok opoziva su Takata zračni jastuci. Kažu da postoji "kritičan rizik od smrti i ozbiljnih ozljeda za sve putnike". Postoji vjerojatnost da se u slučaju sudara zračni jastuci neće napuhati, a da stvar bude gora, ampula s plinom može eksplodirati.

Svi vlasnici spornih vozila za koje se dokaže da imaju neispravan dio će dobiti zamjensko vozilo ili neki sličan oblik obeštećenja.

IZVOR: poslovni.hr

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…