Diljem Dubrovačko-neretvanske županije paljenjem svijeća odat će se počast žrtvi Vukovara

15 Studeni 2019
Autor :  

Kao znak odavanja počasti hrvatskim braniteljima i civilima koji su tijekom opsade poginuli u Vukovaru, u gradovima diljem Dubrovačko-neretvanske županije će se paljenjem svijeća od strane učenika osnovnih i srednjih škola odati počast žrtvi Vukovara.

Za sve škole za koje gradovi i općine nisu osigurale svijeće to je napravila Dubrovačko-neretvanska županija.

U ponedjeljak u organizaciji Grada Ploča učenici  osnovne škole zapalit će svijeće u Vukovarskoj ulici u 17: 30 sati, a učenici srednje škole u 18:15 sati ispred crkve Kraljice neba i zemlje u Pločama. U Dubrovniku će svijeće biti zapaljene u Vukovarskoj ulici i na Stradunu (ispred Kneževa dvora) u ponedjeljak, 18. studenoga, u 17 i 30 sati. Također u nedjelju, 17. studenoga, Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj i Gimnazija Metković u Metkoviću organiziraju povorku učenika s upaljenim svijećama. U Korčuli će svijeće biti zapaljene u ponedjeljak  18. studenog na Trgu pomirenja u 17 sati. U ostalima jedinicama lokalne samouprave paljenje svijeća bit će upriličeno sukladno njihovom rasporedu.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…