Orlandova godina na Danima kreativnih/kulturnih industrija

16 Studeni 2019
Autor :  

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić sudjelovala je u četvrtak u Lazaretima u programu Dana kreativnih/kulturnih industrija.

U sklopu programa 6. DKKI zamjenica Tepšić održala je prezentaciju do sada održanih programa i aktivnosti koje su ustanove u kulturi, brojne udruge i pojedinci, dubrovačke škole i vrtići, sportska društva, privredni subjekti i drugi priredili u sklopu cjelogodišnjeg obilježavanja Orlandove godine.

Najavila je pritom i događanja koja slijede do kraja godine, prvenstveno završni koncert Orlandove godine koji će Dubrovački simfonijski orkestar prirediti 15. prosinca u Kazalištu Matina Držića. Podsjetila je i da su građanima svakog petka od 17 sati sve do 4. siječnja 2020. dostupna besplatna stručna vodstva kroz izložbu „Orlando – simbol slobode“, središnju izložbu Dubrovačkih muzeja u Orlandovoj godini. 

Podsjetimo, tijekom 2019. održano je više od 50 različitih programa, od toga po 10 izložbi i koncerata, šest radionica, četiri predstave, tri stručna predavanja. Tiskane su dvije slikovnice, zbirka pjesama i strip. Posebno značajno, u Orlandovoj godini započeo je i monitoring oštećenja na stupu, prvi korak u predstojećoj obnovi. 

Ovom prigodom održana je i premijera kratkog animiranog filma "Orlando sanja". Kratki eksperimentalni animirani film autora Davora i Nore Mojaš, Žarka Dragojević i Made Milićević realiziran je u produkciji Audiovizualnog centra Dubrovnika uz potporu Grada Dubrovnika povodom 600. obljetnice od podizanja Orlandovog stupa.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…