Ispiši ovu stranicu

Župan Dobroslavić pozdravio sudionike međunarodne konferencije Adriatic Wood Days 2019.

02 Prosinac 2019
Autor :  

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić pozdravio je u ponedjeljak, kao izaslanik Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, sudionike konferencije Adriatic Wood Days 2019. koja se održava u Župi dubrovačkoj.

Riječ je o međunarodnoj konferenciji iz područja šumarstva, prerade drva, energije iz drva, gradnje drvom, proizvodnje namještaja i pripadajućih kreativnih industrija, a u dva dana organizirat će se rasprave, paneli, radionice, razmjene projektnih ideja i dodatni sadržaji koji uključuju teme biomase i obnovljivih izvora energije, certificiranja, dizajna itd.

Župan Dobroslavić rekao je u svom pozdravnom govoru kako ga veseli da se ova konferencija ponovno održava u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

”Blagoslovljeni smo kvalitetnim drvom i dužni smo ga čuvati i pravilno koristiti. Želim pohvaliti Hrvatski drvni klaster na organizaciji. Turizam i drvna industrija se neizostavno vežu i važno je da se hrvatsko gospodarstvo naslanja međusobno”,rekao je župan Dobroslavić.

Sudionike je pozdravio i župan vukovarsko-srijemski Božo Galić.

”Naš razvoj je na drvetu, trudit ćemo se da se sirovina koristi ekološki i ekonomski. Moramo se brinuti za naš slavonski hrast za dobrobit svih nas”, rekao je Galić.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…