DUBROVKINJA ČIJU JE MAJKU UDARIO AUTOMOBIL U GRADU: Nestabilne osobe ne bi smjele voziti!

11 Siječanj 2020
Autor :  

Već je lokalni portal pisao o ovom događaju, a Lorena K. se obratila i našoj redakciji i dalje ljuta na ponašanje žene koja je osobnim automobilom udarila njezinu majku unutar gradskih mira. Podsjetimo, na Staru godinu, Lorenina majka Žaneta Ankorić Vučica išla je doma, prolazila Ulicom kneza Damjana Jude.

Odjednom je čula zvuk jurećeg automobila, koji je bez zaustavljanja ušao u ulicu. Uspjela se izmaknuti dok joj je ruka zaglavila između retrovizora i zida, a noga između gume i zida.

- Bila je to specifična situacija, jer zna se kako osobni automobili ne smiju prometovati unutar zidina, to je posve neuobičajeno i neočekivano, a na Staru godinu promet oko grada je bio zatvoren. Mamu je automobil pritisnuo uza zid, vozilo ju je počelo povlačiti za sobom, ali se uspjela otrgnuti. Don Marin Lučić je izašao na vrata i upozorio vozačicu što radi, te priskočio u pomoć, a vozačica je izašla i rekla: Oprostite i sretna vam Nova godina! Pitam se kako je prošla policiju, ušla u Grad bez dozvole, kako je to uopće moguće?, ogorčena je Lorena.

- Gospođa koja je vozila osobni automobil je prema mojim saznanjima je medicinska sestra na aerodromu. Na sebi je imala narančasti prsluk sa oznakom HMS znači pošla je s posla, jer zašto bi inače bila u uniformi? Kazala je kako ide u Klub pomoraca, kako joj je tamo momak i jednostavno- otišla. Kako je moguće da medicinska sestra ne pomogne osobi koju je udarila automobilom? Napominjem da joj je moja majka rekla kako je boli ruka! Ostavila je auto kraj katedrale, pozvali smo policiju, a kako smo kasnije doznali, brat je došao po nju i odveo je. Nešto kasnije, auta nije bilo. Ovim putem moram pohvaliti policajca M.K. koji je zbilja bio uljudan prema mojoj majci, koja je bila šokirana. Kazali su nam kako vozačica nije bila u alkoholiziranom stanju. Uviđaj je napravljen, ali mi nikakvu povratnu informaciju nemamo. Samo razmišljam o tome kako su moja djeca mogla biti tu jer ih uvijek vodi sa sobom i kako je ovo moglo tragično završiti. Stara godina, sva djeca na ulici, kolendavaju, hvala Bogu da se nije dogodila tragedija, dodaje.

Naša sugrađanka kaže kako vozačica automobila nije kontaktirala njezinu majku, pitala kako je niti se ispričala. - Zašto izlazim s ovim u medije? Zato što mislim da takve osobe, koje nisu psihički stabilne ne smiju biti na cesti, a još manje raditi odgovoran posao medicinske sestre. Pitam se hoće li netko odgovarati za ovo?

Poslali smo upit PU Dubrovačko-neretvanskoj o ovom slučaju. Njihov odgovor prenosimo u cijelosti: u odnosu na dostavljeni upit obavještavamo Vas da je policija zaprimila dojavu o događaju kojeg navodite. Postupajući po zaprimljenoj dojavi spomenuta ženska osoba zatečena je u staroj gradskoj jezgri, 31. siječnja oko 17 sati, nakon što je prethodno retrovizorom vozila kojim je upravljala udarila pješakinju koja se uredno kretala Ulicom kneza Damjana Jude. Pješakinja tom prilikom nije zadobila vidljive tjelesne ozljede te je odbila odlazak na liječnički pregled, dok je vozačica osobnog vozila pokazivala vidljive znakove nestabilnosti zbog čega su pozvani članovi njene obitelji koji su pristupili na mjesto događaja i o njoj preuzeli dalju skrb. Obzirom da u ovom događaju nije nastupila materijalna šteta kao niti tjelesne ozljede sudionika, policija nema uporište za sankcioniranje prometne nesreće, međutim vozačici osobnog vozila slijedi prekršajna prijava zbog činjenice da je bez odgovarajuće dozvole Grada Dubrovnika vozilom upravljala u zoni stare gradske jezgre gdje se smije voziti samo uz posebno odobrenje.  

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…