Ispunjenje djetinjeg sna: Odveli ga na skijanje s 92 godine!

12 Siječanj 2020
Autor :  

Robert "Bob" Trulocke ima 92 godine i trenutno živi u domu za starije osobe Millers Grange, a oduvijek je sanjao o tome da se okuša u skijanju. Sad kad, kako sam kaže, zna da mu kraj života bliži, mislio je kako je vrijeme da se sa tim snom pozdravi - no osoblje iz domu je čulo za njegovu želju i to se promijenilo.

Trulocke se inače sa suprugom Renee zbližio kad su prije nekoliko desetljeća otišli na kampiranje u Švicarsku - no i tad je postojao jedan problem, bilo je ljeto, pa se par nije mogao spuštati niz padinu i to je ostao njegov neostvareni 'dječački san'.

U domu Millers Grange djeluje inicijativa "Stablo želja" u sklopu koje se ohrabruje stanovnike doma da isprobaju nove stvari - čak i kad misle da su za nešto prestari. Članovi osoblja smatrali su da je Trulockeova želja savršena za to, pa su se uputili do obližnjeg skijališta na zatvorenom, Snozone, gdje su dogovorili izlet za Trulocke.

foto: careuk.com

Tamo je dobio i 'prikladnije' skije, koje izgleda poput sanjki i omogućile su mu da sjedi dok se spuštao niz padinu, a Trulocke, koji kaže da je oduvijek bio avanturistički tip, je nakon spusta za CBN rekao:

- Osjećao sam se kao da sam dobio još jedan život na dar.

Dodao je i kako sad vjeruje da starost nikoga ne bi trebala odvraćati od snova te da se nada da je to i sam dokazao.

- Stanovnici se mogu baviti bilo kojoj aktivnosti koju odaberu - od letenja avionom do uživanja u večeri za dvoje, nijedna želja nije prevelika ili mala" - rekli su u domu o svojoj inicijativi u kojoj svojim stanovnicima pomažu da ostvare snove.

Menadžer za odnose s javnošću u Millers Grangeu Jim Macleod kaže kako "čovjekov put ne završava kad useli u dom, već kako je to samo početak novog putovanja - jedino što bi se trebalo je poštanski broj.

- Bilo je fantastično napokon skijati, pogotovo što sam već bio odustao od te ideje - zaključio je 92-godišnjak.
 
IZVOR: 24sata.hr
Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…