Ubili zloglasnu šeficu kartela, prepoznali su je po tetovaži

14 Siječanj 2020
Autor :  

Maria Guadalupe Lopez Esquivel (21), zloglasna šefica najmoćnijeg meksičkog narkokartela poznatija pod imenom 'La Catrina', ubijena je u pucnjavi u Meksiku.

Zajedno s još sedmero članova kartela napala je snage sigurnosti, vojsku, nacionalnu gardu i policiju u Michoacanu, a preminula je u bolnici od posljedica ranjavanja, prenosi Daily Mail koji je objavio i video posljednjih trenutaka djevojke koju su zvali i 'Dama smrti'. 

Meksičke vlasti objavile su da je u akciji ubijena šefica narkokartela te da je uhićeno još šestero članova kartela.

Zaplijenili su i sanduke oružja i municije. Ranjena Maria Lopez Esquivel prebačena je helikopterom u bolnicu, ali ozljede su bile preteške. Jedan metak pogodio ju je u vrat.

Iako meksičke vlasti nisu objavile da je ubijena Maria Lopez Esquivel, na objavljenim fotografijama i snimkama vidi se žena koja na nozi ima tetovažu 'Catrina'.

Meksičke vlasti sumnjiče da je Maria Lopez Esquivel bila dio skupine koja je u listopadu prošle godine masakrirala 13 policajaca. U videu koji je objavio Daily Mail vidi se ranjena La Catrina i meksički vojnik koji joj kaže da izdrži dok ne dođe helikopter.

- Opusti se, stiže helikopter. Bit će sve u redu, pokušaj izdržati, OK? - čuje se na snimci, dok na drugom videu vojnik drži djevojku i stavlja ju u helikopter.

Nemoguće ju je bilo prebaciti drugačije jer su članovi bande zatvorili ceste pa je vojska morala tražiti pomoć iz zraka. Prema nepotvrđenim informacijama, La Catrina se sastala s još jednim šefom ogranka narkokartela nakon čega su napali vojsku i policiju.

IZVOR: 24sata.hr

24sata.hr

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…