Jednom od ubijenih prije dva mjeseca pronađeni heroin i vaga. Nije završio ni u pritvoru, a razlog je nevjerojatan

14 Siječanj 2020
Autor :  

Trostruki splitski ubojica stari je znanac policije. Višestruko je prijavljivan zbog drskih krađa, do sada je pravomoćno osuđen samo na mjesec dana zatvora, tj. uvjetno na šest mjeseci zbog nasilja u obitelji.

Laički rečeno, u zatvoru nije bio niti jedan jedini dan. “Nitko ne radi, ne rade svoj posao. Osude ga, puste ga van, izađe, ponovi isto, a dilera i droge znamo da ima”, smatra Splićanka Ivančica.

“Znamo svi napamet po Splitu te dilere. Divljaju, gaze ljude po pješačkim prijelazima i nitko ništa ne radi”, kazao je sugovornik NOVA TV.


Ipak, mnogi se pitaju što je na slobodi radio i 25-godišnji ubijeni mladić nakon što mu je prije dva mjeseca policija u stanu uz vage pronašla i 274 grama heroina i 2,6 grama kokaina. Kada sve to preračunamo u kune, vrijednost droge na ulici iznosi oko 150.000 kuna. Da apsurd bude veći, nadležno odvjetništvo u Splitu za mladića nija tražilo istražni zatvor.

Za Nova TV pojasnili su i zašto. “Zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Splitu u ovom kaznenom predmetu nije podnio prijedlog za određivanje istražnog zatvora s obzirom na to da je iz izvoda iz kaznene evidencije Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske proizlazilo da osumnjičenik do sada nije bio osuđivan zbog bilo kojeg drugog kaznenog djela”, priopćeno je iz splitskog državnog odvjetništva.

Količina droge očito nije bila dovoljno dobar razlog. Prvi čovjek MUP-a smatra kako je rješenje u prevenciji. “Ljudi znaju da ako je netko počinio nekakvo djelo, da će u konačnici za to djelo biti adekvatno kažnjen, sankcioniran, da će biti lišen slobode”, kazao je Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova.

Prije samo 57 dana Omiš je zgrozila brutalna egzekucija na parkiralištu fast fooda. Tada je još nepoznati muškarac s nekoliko hitaca u glavu likvidirao 38-godišnjaka. I tu je, pokazat će se, ubojica bio stari znanac policije.

U vrijeme likvidacije trebao je biti u zatvoru – no tamo nije završio jer mu je rješenje o istražnom zatvoru upućeno redovitom poštom koju nije primio – niti ga itko može prisiliti da je primi. Podsjetimo, riječ je o čovjeku s više od 100 raznih kaznenih prijava, koji je turistu odgrizao dio uha.

Drugi je muškarac pak ubio dvoje radnika Centra za socijalnu skrb u Đakovu. Likvidirao ih je hitcima u glavu nakon što nisu udovoljili njegovim zahtjevima.

I on je imao pet kaznenih prijava. Od izazivanja požara, nasilničkog ponašanja, nanošenja teških tjelesnih ozljeda, ali i ono najgore – imao je pravomoćnu presudu za nedopušteno držanje oružja.

Sud ga je za sva kaznena djela osudio na uvjetnu kaznu. Dakle, niti dana za sve navedeno nije proveo u zatvoru.

dnevno.hr

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…