VIDEO// Ovo je premijerov izraz lica dok mu Sinčić usred EU parlamenta urla da je sitni prevarant

14 Siječanj 2020
Autor :  

Hrvatski premijer Andrej Plenković danas je u Europskom parlamentu predstavio prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a. No, veliki premijerov trenutak narušilo je nekoliko smetnji. Recimo, od napada švedske parlamentarke kojoj se ne sviđa hrvatsko postupanje prema migrantima branio ga je HDZ-ov zastupnik Tomislav Sokol, pa se premijer nije previše uzrujavao. No, kada ga je red pozvao Ivan Vilibor Sinčić, premijeru je pobjegla prilično zabavna reakcija.

Zastupnik Živoga zida Plenkovića je usred Europskog parlamenta napao zbog toga što mu ovaj nikada nije odgovorio na pitanje o tome tko je u određenom trenutku ulazio u zgradu Vlade. “Treba reći kako izgleda Hrvatska za vrijeme predsjedanja gospodina Plenkovića i vladavine njegove vlasti, a karakteriziraju je dvije stvari – to je bezakonje i korupcija. Ilustrirat ću to na jednom osobnom primjeru. Još kao zastupnik u Saboru, poslao sam upit da mi se dostavi informacija tko je na određene dane ulazi u zgradu hrvatske Vlade, uz svetu zgradu hrvatske Vlade, jednu od glavnih hrvatskih institucija”, kazao je Sinčić žestoko gestikulirajući.

SITNI PREVARANT

“Do dana danas, nakon dvije godine, niste odgovorili na moj upit. Rok vam je bio dva tjedna. Toliko o vašoj transparentnosti. Omotnica stoji u zgradi Vlade, sto metara od zgrade Hrvatskog sabora, odbijate dati poštu, primiti poštu, tako se ne ponaša državnih niti premijer, tako se ponaša sitni prevarant. A zašto sve to radite? Da zaštitite svoje prijatelje koji su ilegalno, potajno u zgradi Vlade se sastajali i pisali zakon kojim su sebi dodijelili poslove od 500 milijuna kuna. Sukob interesa za hrvatske prilike bez presedana”, zaključio je prilično uzrujani Sinčić.

Plenkoviću je mobitel bio zanimljiviji nego napad zastupnika Živoga zida, sve dok ga Sinčić nije nazvao ‘sitnim prevarantom’. Na premijerovom licu ta je optužba izazvala vidljivo iznenađenje, koje se pretvorilo u mrštenje kada je Sinčić došao do dijela u kojem se Plenkovićev prijatelji potajno sastaju u zgradi Vlade.

 

telegram.hr

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…