LASTOVO / Posada talijanskog ribarskog broda “Ariete I” procesuirana i pod prismotrom čeka presudu

14 Siječanj 2020
Autor :  
morski.hr/Youtube/Screenshot

Posada talijanskog ribarskog broda “Ariete I” procesuirana je na prekršajnom sudu nakon što je u subotu zatečena u ilegalnom ribolovu unutar hrvatskih teritorijalnih voda, potvrđeno je za portal morski.hr  danas iz Dubrovačko-neretvanske policijske uprave.

– Talijanski ribari su jučer procesuirani na prekršajnom sudu prema članku 5. Zakona o Scehnegsnkim granicama, nezakoniti prelazak drž. Granice i nezakonit ribolov temeljem uredbe EU koja je implementirana u naš Zakon o morskom ribarstvu – ispričala je glasnogovornica policije Dubravka Bečić.

– Radi se o pet članova posade koji će biti kažnjeni zbog nezakonitog prelaska državne granice, a zapovjednik plovila će uz ovo biti kažnjen i zbog nezakonitog obavljanja ribolova. Rješenje suda očekujemo danas, a hoće li kaznu danas platiti ili je zamijeniti zatvorom, to će se tek vidjeti. U svakom slučaju, sudsku presudu Talijani čekaju na plovilu i pod prismotrom su  – kaže Bečić.

IZVOR: morski.hr

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…