BETONIZACIJA// Nalijevanje betona u more ispred hotela, pod blagoslovom općine Orebić

15 Siječanj 2020
Autor :  
Čitatelj portala morski.hr

Devastacija pomorskog dobra diljem hrvatske obale poprimila je već epidemijske razmjere. A opravdanja kojeg sebi daju ljudi kako bi more nalijevali betonom već spadaju u domenu uvjeravanja „Vjeruješ li ti meni ili svojim očima?“. Slučaj na kojI upozorava čitatelj portala morski.hr s Orebića na Pelješcu govori upravo to.  

– To su, nazovimo ih, privatni poduzetnici. Počelo je s laganim nasipanjem, a s godinama se samo širi i to isključivo na more, a ne prethodno kopno. Na svoju ruku rade privatne plaže za svoje hotelčiće. To je betoniranje mora na svoju ruku, a toga nema ni u Bangladešu – započinje priču stanovnik Orebića koji je upozorio na bagere ispred hotela Adriatic u tom mjestu.

– Radovi traju već par dana. Bageristu smo nas par mještana rekli da nasipaju pomorsko dobro i čovjek je rekao ok i maknuo se. Nema ni ploče za izvođača radova, niti igdje piše tko plaća radove i ne može mu nitko ništa. Dotični gospodin je potkovan novčano i s vezama u lokanoj samoupravi, a ovdje vlada parola „Nemoj se bosti s rogatim jer možeš nastradati“. Zamislite da dođete na more nalijevati beton u more. Prije 2-3 dana obaviještena je Lučka kapetanija u Dubrovniku s jednog telefona, a s drugog je obaviještena Lučka kapetanija u Korčuli koja je obavijestila podružnicu u Orebiću i apsolutno ništa nije napravljeno, radovi su nastavljeni – žali se čitatelj.

Prva slika zorno pokazuje kakvo je stanje bilo na početku, prije par godina i postepeno širenje dotičnog kroz nereagiranje što mještana, što lokalne uprave i institucija – kaže čitatelj za portal morski.hr

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…