ŠTO BLIŽE GRANICI: Župan s premijerom Plenkovićem razgovarao o graničnim prijelazima

07 Prosinac 2017
Autor :  
DNŽ

Župan Nikola Dobroslavić na nedavnom sastanku s predsjednikom Vlade RH Andrejem Plenkovićem razgovaro i o problematici graničnih prijelaza u Metkoviću, Župi dubrovačkoj te u Konavlima, a istaknuo je kako je stav i premijera da se ti prijelazi moraju graditi što je bliže graničnoj crti.

”Na sastanku s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem jedna od važnih tema bili su i granični prijelazi Metković, Brgat i Konfin. Ja sam iznio stajališta jedinica lokalne samouprave koja naravno podupiremo i mi, a to je kako je potrebno riješiti njihov status, kao i lokaciju. Granični prijelaz u Metkoviću je nažalost već izgrađen i to na mjestu na kojem ometa život u gradu. Potrebno je stoga ili kupiti te kuće koje su našle preblizu graničnog prijelaza ili riješiti taj problem to s novom trakom uz rijeku Neretvu”, rekao je župan Dobroslavić.

”Granični prijelaz na Brgatu planiran je nekih 600 metara od sadašnjeg prijelaza i jasno je stajalište kako Općine Župa dubrovačka tako i Dubrovačko-neretvanske županije da ga treba vratiti na graničnu crtu, odnosno što je moguće bliže istoj. Ista stvar je s prijelazom Konfin koji se predviđa dublje unutar hrvatskog teritorija, a po mišljenju kako Općine Konavle tako i nas potrebno ga je vratiti na graničnu crtu”, rekao je župan Dobroslavić.

Istaknuo je kako je premijer poručio da će se uključiti u rješavanje tih problema te kako i on smatra da je, posebno u ovako uskom području teritorija RH, nužno graditi te prijelaze što je bliže granici.

”O problematici graničnog prijelaza Brgat Županija je uputila dopis Ministarstvu financija, a dobro je da njihovi predstavnici dolaze na sastanak u Župu dubrovačku i Konavle”, zaključio je župan Dobroslavić.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…