Hebrang: Bez isprike nema pomirbe, Srbija nam je počinila štetu od 250 milijardi dolara

12 Veljača 2018
Autor :  
screenshoot hrt

"Bez istine nema pomirbe. Istina je da je Srbija bila agresor. Počinjena je direktna i neizravna šteta od 250 milijardi dolara. Nijemci i Francuzi su se pomirili, ali su se Nijemci prije toga ispričali i platili ratnu odštetu. Danas nismo napravili niti jedan korak u tom smjeru", zaključio je Hebrang.

On smatra kako je Vučić govorom u Glini počinio teško kazneno djelo poticanja na agresiju i mržnju.

U emisiji je bilo riječi o tome što donosi posjet srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića Hrvatskoj i kako žive Hrvati u Srbiji, a kako Srbi u Hrvatskoj.

Sami smo krivi, kazao je Hebrang, što nismo osudili krivce za Ovčaru i rušitelje hrvatskih bolnica.

Čedomir Jovanović, bivši potpredsjednik srpske vlade i predsjednik Liberalno-demokratske partije Srbije, podsjeća da i Srbija nema definirane granice sa Bosnom i Hercegovinom.

"Dobro je da su u razgovorima sudjelovali i predstavnici i jedne i druge manjine po prvi puta", rekao je, među ostalim, Jovanović.

Iako se nagađalo se o naručenim novinarskim pitanjima za Vučića, Jovanović nije htio govoriti o tome kao ni o Vučićevom odnosu s medijima.

Andreja Metelko-Zgombić, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, koja je prisustvovala razgovoru hrvatskog premijera Andreja Plenkovića s Vučićem u Banskim dvorima, kazala je da nitko ništa nije zaboravio i da se govorilo o ratnoj odšteti.

Cijeli članak pročitajte na direktno.hr

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…