Koordinacijom nadležnih službi do urednog odvijanja prometa

17 Svibanj 2018
Autor :  
Pažljivijom distribucijom vremena upućivanja autobusa za shuttle prijevoz gostiju s brodova na kružnim putovanjima s lučkog područja prema Pilama te uskom suradnjom nadležnih službi kontaktna zona povijesne jezgre i tijekom današnjeg dana bila je oslobođena većih zastoja u prometu.
 

Naime, u četvrtak, 17. svibnja u Dubrovnik je pristalo čak pet brodova na kružnim putovanjima, od toga prvi put u sezoni dva društva MSC (Lirica i Sinfonia).

Rasporedom i radom na terenu djelatnika prometnog i komunalnog redarstva te Sanitata uz koordinaciju drugih službi poput Turističke zajednice grada Dubrovnika i Lučke uprave postignuto je uredno odvijanje prometa i u vremenima vršnog opterećenja.  

Grad Dubrovnik nastavlja s implementacijom mjera i aktivnosti u okviru projekta „Poštujmo Grad“ („Respect the City“) u cilju smanjenja gužvi i ublažavanja pritisaka koje veliki broj posjetitelja u kratkom vremenu ima na područje povijesne jezgre i kontaktne zone.
 

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…