Zamjenici Marević i Cebalo te v.d. pročelnice Dadić na Lastovu razgovarali o nizu tema od životne važnosti za otočane

12 Lipanj 2018
Autor :  

Zamjenici župana Žaklina Marević i Joško Cebalo i v.d. pročelnice UO za društvene djelatnosti Jelena Dadić boravili su danas na Lastovu gdje su održali niz sastanaka s načelnikom, predsjednicom udruge Val te ravnateljicom Osnovne škole ”Braća Glumac”.

Na sastanku s načelnikom Leom Katićem i njegovom zamjenicom Margaret Hropić razgovaralo se o financijskim poteškoćama Općine s naglaskom na dugovanju prema Neretvansko-pelješko-korčulansko-lastovsko-mljetskom Vodovodu (NPKLM-u), ali i planiranim ulaganjima u luku Ubli kao i skorom uvođenju cjelogodišnje katamaranske linije koja će taj otok povezati sa središtem županije.
Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije održali su sastanak i s roditeljima učenika te ravnateljicom tamošnje osnovne škole Vedranom Ortika-Medini. Među glavnim temama očekivano bio je upis djece u srednju školu, ali i na koji način će se nova katamaranska linija, koja će biti prilagođena potrebama učenika, odraziti na njihov upis srednjih škola na Korčuli ili u Dubrovniku.
Zamjenici župana Marević i Cebalo te v.d. pročelnice Dadić sastali su se i s predsjednicom udruge Val Annette Mufić Trojković.
Cilj djelovanja te udruge je poboljšanje kvalitete života poglavito starijih, djece i mladih osoba na području Općine Lastovo, te osposobljavanje djece i mladih za aktivno i odgovorno sudjelovanje u društvu, preuzimanje građanskih dužnosti i odgovornosti, promicanje kulture zdravog življenja i ekološke svijesti, poticanje demokratskih inicijativa i poticanje međugeneracijske solidarnosti. Županija je dala potporu djelovanju udruge, a na sastanku je bilo riječi o tome kako na što efikasniji način poduprijeti njezin rad.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…