UPOZNAJTE NAŠU NOVU KOLUMNISTICU MARIJANU LOBROVIĆ ŠALJU

14 Lipanj 2018
Autor :  

Ljepota je osobina čovjeka nastala na temelju ugodne ili pozitivne percepcije onoga tko promatra.

Kada govorimo o vanjskoj ljepoti lice je ono koje dominira, simetrija i sklad odnosa, uravnoteženost , je li to najbitnije?
U prirodi nema potpune simetrije i kada bi radili simulaciju idealnih odnosa  ( kompjutersku) pitanje je što bi dobili i što bi svakome od nas zaista bilo lijepo.

Svjedoci smo stalnog pritiska industrije ljepote i medija i  koliko se ljudi poistovjećuju trenutnim trendovima pa makar to bilo samo ponekad i makar to ne htjeli priznati. A kada bi ih pitali što je to ljepota ne bi znali opisat.  Sigurno da pogled na nešto što je nama lijepo stvara osjećaj ugode. Nekima su i sitne nepravilnosti koje nisu u simetriji privlačne. 
Ljepota je usko povezana s kulturom i vremenom u kojem živimo. Ono  što smatramo lijepim u Europi ne znači da je lijepo na nekom drugom kontinentu. 
Kada nastojimo odgonetnut što stoji iza nečije ljepote  neminovno je povezati sa osobnosti, načinu na koji netko priča kako se kreće i kako se smije. Želja da izgledamo lijepo potpuno je u skladu s očekivanjima društva i vremena u kojem živimo.
 
Sigurno je da prvo što primjećujemo na nekome osmijeh i pogled. Usne oblikuju osmijeh, reflektiraju mladost, atraktivnost. Oblik , punoća i prokrvljenost čimbenici su lijepote.  
A osmijeh je ono što ni najbolja šminka ne može nadomjestiti.  Onaj tko to zaista razumije i tko može pomoći da povratite ili korigirate taj najvažniji čimbenik jest doktor dentalne medicine. Današnjim tehnologijama i materijalima uz neminovan osobni " touch" vašeg  doktora možete vratiti osmijeh i zadržati ga, osjećati se mlađe. Uvijek polazimo od toga da je zdravlje osnovno a sve dodatno je samo nadogradnja mozaika. 
 
Kod svakog pacijenta nužan je razgovor, bitno je gledati ga i slušati što osjeća i što želi. Tek nakon toga analizirat njegovo trenutno stanje i pripomoći mu da izabere što je za njega najbolje.
Bilo da je to ispravljanje zubi, izbjeljivanje, estetska protetika ili popunjavanje bora i usnica dermalnim filerima. 
 
Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…