Načelnik Lasić uputio čestitku povodom Dana državnosti

22 Lipanj 2018
Autor :  

Hrvatska u ponedjeljak slavi Dan državnosti, dan kada je 1991. godine Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske. Tim povodom načelnik Lasić uputio je čestitku.

Prije 27 godina donesena je povijesna odluka Hrvatskog sabora kojom smo kao svoje naslijeđe i identitet naslijedili slobodu i demokraciju, toleranciju i pravo na izbor. Tada smo birali biti slobodni, a taj izbor došao je uz visoku cijenu. Izgubljeni životi, spaljene Konavle, uništena kultura. No neprijatelj nije znao da Konavle žive u nama, a to smo dokazali kada smo ih u kratkom roku obnovili. Podignuli smo kuće, naselili svoje domove, uzdignuli se gospodarski u jednu od najprosperitnijih općina u cijeloj Republici Hrvatskoj.

Na svemu tome smo zahvalni svima koji su dali svoje živote, zdravlje i mladost. Njih nikada ne smijemo i nećemo zaboraviti, a najbolji spomenik koji im možemo podignuti je naš prosperitet.

Načelnik

Božo Lasić

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…