Dok ste vi stvarali Hrvatsku,oni su stvarali imetak

25 Lipanj 2018

Slavimo Dan državnosti. U spomen na 25.lipnja 1991.kada je Hrvatski sabor donio povijesnu odluku o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih republika tadašnje SFRJ.

Hrvati su sretni zbog produženog vikenda, naravno, oni koji ne moraju raditi državnim blagdanom. I tu otprilike priča prestaje. Kad prođete hrvatskim gradovima, nema nekog veselja, a ni zastava na svakom koraku. Mnogi su je zaboravili izvjesiti, jer ne drže do ovoga dana, a ni do države.

Slavimo državotvornost. Kakve države? Za ovakvu državu nije ginula hrvatska mladost. Za ovakvu državu nisu krvlju okupani Vukovar, Nadin, Škabrnja, Dubrovnik... Danas opet prosipaju floskule o domoljublju,dok se kopa po kontejnerima . Prosipaju priče o budućnosti, a ne mare za hrvatsku djecu.

Ovo je država koja je namjerno omogućila velik postotak lažnih invalida kako bi marginalizirala one istinske. Jer ne trebaju nam heroji, pored njih u saboru. Velika većina njih u tim saborskim klupama voljela bi da smo danas u bivšoj državi. Jedino što im ne smeta je hrvatska kuna.

Kad narod krene malo žešće udarati po tipkovnici, onda oni puste priču o partizanima i ustašama. Čula sam ovih dana jednu rečenicu, koju je izrekao jedan stanovnik Bosne i Hercegovine, ali je isto kao i kod nas: "Oni žele da narod živi u prošlosti, dok su oni debelo u 2018."

Trebamo slaviti kraj lošeg braka s Jugoslavijom, trebamo slaviti to što možemo reći da smo Hrvati, a da nas nitko ne pošalje na Goli otok. Trebamo slaviti Hrvatsku, pod čijim su stijegom pali mnogi naši sinovi. Ali, za sve to zaslužni su isključivo naši branitelji i narod koji je ostao na svom ognjištu. Svi oni koji su nam tada i sada krojili sudbinu, oni ne trebaju slaviti, oni domovine nemaju. Njihove su svetinje samo interes, novac i moć.

Dok ste vi stvarali Hrvatsku,  oni su stvarali imetak.

 

 

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…