Najava gostovanja predstave "Pogledajme" u Art radionici Lazareti

19 Srpanj 2018
Autor :  

Udruga djelovanja u kulturi Arterarij u suradnji s Art radionicom Lazareti najavljuje gostovanje nagrađivane predstave POGLEDAJME 25. srpnja u 21:00 u privremenom dvorištu ARL na adresi Frana Supila 8 u Dubrovniku. Radi se o autorskom projektu Romana Nikolića u suradnji s izvođačem/icom Sindirelom Bobarić i Sinišom Senadom Musićem. Predstava je osvojila Nagradu hrvatskog glumišta za Izniman doprinos kazališnoj umjetnosti 2017.
Arterarij je usmjeren na uključivanje predstavnika marginaliziranih i stigmatiziranih grupa u umjetničke produkcije. Njegov cilj nije propaganda, već otvaranje umjetničkog prostora;demokratizacija produkcije; razbijanje granica i staklenih stropova. Arterarij izaziva status quo u društvu radom na promjenama u svom sektoru. Ova produkcija istražuje i progovara o identitetu, društvenim odnosima temeljenima na percepciji identiteta te utjecaju kojeg uska percepcija identiteta uokvirena u predrasude ostavlja na društvene subjekte. Ova produkcija čini sasvim evidentnim ono što nas spaja, a ironizira, problematizira i prikazom posljedica kritizira ono što nas, naizgled, razdvaja.
„Učestalim preobražajima prostora gledanja stalno se mijenja položaj publike u tom prostoru, pa tako i njezin odnos spram izvedbe, odnosno svijest o onome što se u određenom trenutku na sceni prikazuje i/ili pripovijeda koja nas tjera da tijekom gledanja pogledajme uistinu pogledamo, tj. sagledamo iz što je više moguće različitih uglova i ne dopuštajući da se uljuljkamo u samo jednoj i/ili jednostavnoj promatračkoj poziciji.“ ( Hana Sirovica, Kulturpunkt)
„Pogledajme’ na fin se način poigrava i ironizira naše zablude i naše strahove kada su u pitanju shvaćanje identiteta i njegove granice, tko je tko, kako na druge gledamo i što nam se na njima čini prihvatljivim a što ne.“ ( Bojan Munjin, Novosti)


Autorski tim:
dramaturgija: Mila Pavićević
scenski pokret: Zrinka Lukčec Kiko
scena i kostimi: Zdravka Ivandija Kirigin
video: Selma Selman
glazba i izbor glazbe: Damir Šimunović
svjetlo: Marino Frankola
Projekt je realiziran uz podršku Ministarstva kulture RH.


Program Scena Karantrena ARL 2018. Godine održava se potporom MInistarstva kulture RH,Grada Dubrovnika I Županije Dubrovačko-neretvanske. Rad i djelovanje ARL podržavaju I omogućuju Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i Zaklada kultura nova. Hvala!
Ulaznice po cijeni od 40 kn mogu se kupiti sat vremena prije početka predstave na ulazu.
Informacije I rezervacije: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. i na FB stranici This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…