Prezentacija projekta "Future Epics"

18 Rujan 2018
Autor :  

U sklopu Dana kulturne baštine 2018. prezentacija projekta Future Epics održat će se u subotu, 22. rujna u 11 sati u Festivalskoj palači.

Future Epics dvogodišnji je kulturno-umjetnički projekt koji će se baviti novim pristupima kulturnoj baštini kroz dekonstrukciju postojećih narativa određenih povijesnih razdoblja te reinterpretaciju kroz suvremenu izvedbenu umjetnost. Uz sudjelovanje mladih umjetnika i ciljna publika ovog projekta su mladi. 

Dubrovačke ljetne igre prvi su suorganizator projekta, a vodeći  partner je Fondacija Heartefact. Sufinanciranje u iznosu od 200.000 eura ostvaruje se kroz program Europske unije Kreativna Europa – potprogram Kultura, Europski projekti suradnje – potpora za projekte Europske godine kulturne baštine 2018., što Dubrovačke ljetne igre čini prvom javnom ustanovom u kulturi Grada Dubrovnika kojoj je odobreno sufinanciranje iz navedenog potprograma Kreativne Europe.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…