Pročelnik Brčić sudjelovao na tematskom savjetovanju gradova i općina prijatelja djece

18 Rujan 2018
Autor :  

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić sudjelovao je u radu tematskog savjetovanja koordinatora akcije "Gradovi i općine - prijatelji djece", koje se u ponejeljak, 17. rujna 2018. godine održalo u Samoboru. 

Organizatori savjetovanja bili su Savez društava Naša djeca Hrvatske i Središnji koordinacijski odbor akcije "Gradovi i općine - prijatelji djece" uz pokroviteljstvo UNICEF-ovog ureda za Hrvatsku. Tema savjetovanja bila je "Važnost ulaganja lokalnih i regionalnih zajednica u djecu".

Svi sudionici savjetovanja su se složili da su ulaganja u programe i projekte za djecu, posebice ulaganja u programe ranog razvoja, najbolja i najisplativija ulaganja, jer će djeca u budućnosti postati nositelji ekonomskog i društvenog razvoja. Ovo posebice vrijedi za djecu koja dolaze iz rizičnih skupina.

Pročelnik Brčić održao je zapaženu prezentaciju programa i projekata koje Grad Dubrovnik provodi u okviru akcije "Grad Dubrovnik - prijatelj djece". Prezentacijom se ističe strateško opredjeljenje Grada Dubrovnika za stalnu skrb o mladim naraštajima, za što se ulažu velika materijalna sredstva i rad, kako bi se osigurali uvjeti za kvalitetno odrastanje i sazrijevanje mladih u pozitivno orijentirane građane. U razdoblju od 2006., kad je Grad Dubrovnik zaslužio prestižnu titulu prijatelja djece, ostvareni su brojni projekti u svim oblastima važnim za život i razvoj djece. Grad Dubrovnik osmislio je i proveo brojne projekte i manifestacije u okviru strateškog programa "Mladi i Grad skupa", poglavito "Forum mladih" i "Društvena infrastruktura za djecu i mlade". Samo u 2017. godini Grad Dubrovnik je za programe za djecu iz svog proračuna izdvojio preko 51 milijun kuna.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…