Autobusna stanica u Sustjepanu u funkciji

20 Rujan 2018
Autor :  

Autobusi javnog gradskog prijevoznika Libertas od jučer se u Sustjepanu zaustavljaju na novom autobusnom ugibalištu, kojeg je na svom zemljištu uredio Grad Dubrovnik. Ovom investicijom riješen je dugogodišnji problem stanovnika Sustjepana koji nisu imali adekvatno stajalište u smjeru Mokošice u svom naselju.

Grad Dubrovnik je, putem Upravnog odjela za promet, radove na uređenju započeo prošli mjesec, a vrijednost izvedene investicije iznosi oko 350.000 kuna. Ujedno je u sklopu stajališta uređen prostor za kontejnere Čistoće, koji će se izmjestiti sa sadašnje pozicije na rivi uz more.

Uz izgradnju novog autobusnog ugibališta u Sustjepanu Grad Dubrovnik je putem nadležnog Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu proveo i rekonstrukciju javne rasvjete na dijelu ceste koja prolazi kroz naselje kao i na samom ugibalištu.

Kroz navedenu rekonstrukciju montirano je 14 novih svjetiljki u naprednoj LED tehnologiji te su izmijenjena tri stupa, kojima su promijenjene pozicije radi osiguranja nesmetanog prolaza pješaka prema ugibalištu kao i ispunjenja uvjeta sigurnosnog razmaka od  trupa prometnice. U navedenu rekonstrukciju uloženo je oko 70.000 kuna, a godišnje uštede na električnoj energiji iznositi će oko 20 tisuća kuna.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…