Pročelnik Miljanić primio vice konzulicu Republike Koreje

10 Listopad 2018
Autor :  

Pročelnik Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more Marko Miljanić primio je danas u službeni posjet vice konzulicu Republike Koreje u Republici Hrvatskoj Junghyun Park.

Vice konzulica Park dužnost je preuzela u rujnu ove godine, a s pročelnikom Miljanićem razgovarala je o sigurnosti korejskih turista za vrijeme boravka u Gradu Dubrovniku te je zamolila logističku pomoć u nepredviđenim okolnostima kada turisti dožive nesreću i trebaju medicinsku pomoć ili prijevoz. Izrazila je zadovoljstvo uvođenjem redovne linije Zagreb – Seoul prijevoznika  Korean Air. Od 1. rujna ove godine dva glavna grada povezana su tri puta tjedno, što se čekalo dugo i što će iznimno olakšati korejskim turistima posjet Hrvatskoj.

Pročelnik Miljanić obećao je pomoć, rekavši kako je Republika Koreja iznimno važno tržište, poglavito u postsezoni. Istaknuo je kako je sigurnost u gradu na iznimno visokoj razini, čemu su zasigurno imali priliku svjedočiti i korejski turisti.

Ovom prilikom pročelnik Miljanić je vice konzulicu upoznao s problemom nelegalnog vođenja u Gradu Dubrovniku, u slučajevima kada strani državljani pružaju turističku uslugu turističkog vodiča bez odgovarajuće licence. Potrebno je da grupe gostiju predstavljaju osobe stranci u suradnji s legalnim turističkim vodičima Republike Hrvatske koje je angažirala turistička agencija čiji su gosti, naglasio je pročelnik Miljanić jer nezakonito i često nestručno vođenje također i narušava najbolji doživljaj Dubrovnika posjetiteljima.

Jedan od ciljeva suradnje svakako je i direktna linija između Dubrovnika i Seoula ili nekog drugog korejskog grada, usuglašeno je, što bi Dubrovnik profiliralo kao jednu od ulaznih europskih zračnih luka dalekoistočnih gostiju.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…