"Trubadur" u Splitu pod redateljskom palicom Dubrovčanina Roberta Boškovića

28 Listopad 2018
Autor :  
Facebook

Prošle godine je u osječkom HNK ,nakon 21 godine, postavljena opera "Trubadur", Giuseppea Verdija. Režirao ju je nitko drugi nego Dubrovčanin Robert Bošković. Opera u četiri čina prošle je godine u studenom bila prva glazbena premijera sezone, a nakon izvedbe nizali su se hvalospjevi i pohvale na adrese svih izvođača.

"U ovoj sam operi zašao u najskrovitije kutke ljudske duše, uz pomoć genijalne glazbene misli izrekao sve dvojbe, strahove, razne osjećaje, unutarnje sukobe, sve ono od čega je sazdan čovjek, koji je bio i ostao osnovnom preokupacijom ljudskog i umjetničkog postojanja.", rekao nam je tada Bošković.

Robi je operu "prebacio" u Split, pa će se tako premijera predstave održati 10.studenog s početkom u 20 sati. Ovoga puta predstavu su začinila i dva mlada dubrovačka glumca, Maro Drobnić i Luka Čerjan. 

Čestitamo našim umjetnicima i radujemo se novoj izvedbi u Dalmaciji!

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…