Paljenje svijeća u spomen na žrtvu Vukovara

16 Studeni 2018
Autor :  

Kao znak odavanja počasti hrvatskim braniteljima i civilima koji su tijekom opsade poginuli u Vukovaru, u gradovima diljem Dubrovačko-neretvanske županije će se paljenjem svijeća od strane učenika osnovnih i srednjih škola odati počast žrtvi Vukovara.

Za sve škole za koje gradovi i općine nisu osigurale svijeće to je napravila Dubrovačko-neretvanska županija.

U Pločama će danas u 18 sati učenici zapaliti svijeće na Spomeniku poginulim braniteljima. U Dubrovniku će svijeće biti zapaljene u Vukovarskoj ulici i na Stradunu (ispred Crkve svetog Vlaha) u 17 i 30.  Također u subotu, 17. studenoga, Udruga Prijatelj i OŠ don Mihovila Pavlinovića u Metkoviću organiziraju povorku učenika s upaljenim svijećama. U Korčuli će svijeće biti zapaljene u nedjelju 18. studenog na Trgu pomirenja od 17 i 30.  U ostalima jedinicama lokalne samouprave paljenje svijeća bit će upriličeno sukladno njihovom rasporedu. 

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…