PROSVJED U METKOVIĆU Podrška metkovskoj heroini dr Kseniji Kaleb

10 Siječanj 2019
Autor :  
Facebook grupa Sinovi i kćeri Metkovića

U Facebook grupi Sinovi i kćeri Metkovića poziva se na prosvjed potpore dr Kseniji Kaleb, u ponedjeljak, 14.siječnja, a koji prenosimo u cijelosti:

Poštovani građani grada Metkovića i D.Neretve!
Građanska incijativa "Sinovi i Kćeri Neretve" u ponedjeljak 14. siječnja 2019g,održava javni prosvjed potpore dr.Kseniji Kaleb.Molimo vas da obavjestite svoje majke,očeve,djedove i bake o održavanju javnog prosvjeda potpore dr.Kseniji Kaleb.
Također želimo uputiti javnu kritiku na neprofesionalni rad institucija ko što je Hrvatska lječnička komora.
Od svojih prijašnjih uvjeta ne odstupamo i tražimo odgovore odgovornih.
Hvala na razumijevanju i pokažimo kako se zajedno dostojanstveno dolazi do rješenja.
Prosvjed počinje u ponedjeljak 14.Siječnja 2019 ispred pizzerije Maestro sa početkom 15,30-16,30h.
Podrška metkovskoj heroini dr.Kseniji Kaleb!

Podsjetimo, radi se o preminulom devetogodišnjem Gabrijelu Bebiću, koji je liječničkom nepažnjom i nepravovremenom intervencijom izgubio svoj život. Hrvatska liječnička komora obrušila se prema izvorima na dr Kaleb, koja je jedina pružila pomoć. Zamjeraju joj što nije ostala na Hitnoj s dječakom te mu odmah u ordinaciji nije dala kisik i infuziju. A ona ga je, upravo misleći na dobrobit djeteta, odvela u 30 sekundi udaljenu Hitnu da bi mu se to sve isto brže dalo jer je Hitna opremljena za hitne slučajeve. Nadalje, u pedijatrijskoj ambulanti ne postoji defibrilator koji je možda mogao zatrebati u reanimaciji životno ugroženog djeteta, a na Hitnoj postoji jer je ona jedina opremljena za liječenje životno ugroženog pacijenta.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…