BESPLATNA RADIONICA „ARDUINO ZA POČETNIKE“

12 Veljača 2019
Autor :  

Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA organizira niz od šest TECH radionice za mlade. Radi se o inovativnim radionicama koje kombiniraju učenje i istraživanje, a prilagođene su potrebama korisnika neovisno o razini predznanja. Vrhunski predavači će polaznicima u par sati ponuditi najsuvremenija znanja i trendove iz raznih područja tehnologije.


Prva radionica „Arduino za početnike“ održati će se 16. veljače 2019. godine u prostorijama DURA-e. (Branitelja Dubrovnika 15, 20000 Dubrovnik) s početkom u 10:00 sati.

Radionica je namijenjena svim mladim osobama i onima koji se tako osjećaju.


Na radionici će polaznici naučiti kako izraditi vlastiti IoT (Internet of things) uređaj kroz izgradnju, povezivanje i kontroliranje elektroničkih uređaja. Polaznici će se prvenstveno upoznati s osnovama Arduino tehnologije kao npr. naučiti povezivati LED diode, senzore i WiFi, te na kraju izgraditi prototip IoT uređaja. Polaznici će izraditi prototip daljinskog prekidača, koji je moguće koristiti za kontrolu svjetla ili otključavanje vrata.


PROGRAM RADIONICE:

 

Korak 1: IoT osnove - što je zapravo IoT i gdje ga sve možete koristiti ?

Korak 2: Arduino osnove - kako koristiti Arduino - ograničenja i mogućnosti ?

Korak 3: LED i spajanje osnovne elektronike

Korak 4: Upoznavanje sa senzorima koji su dostupni za radionicu i njihovo

               povezivanje s  Arduinom

Korak 5: Izrada prototip daljinskog prekidača, koji je moguće koristiti za kontrolu

              svjetla ili otključavanje vrata

Korak 6: Demonstracija napravljenog


Trajanje radionica je predviđeno od 10:00 – 18:00 sati.


Letak možete preuzeti ovdje.


Predavači na radionici su Nikša Vlahušić i Dubravko Jakovljević.

Nikša Vlahušić je programer - magistar inženjer računarstva – FESB, Split. Ima više od 10 godina iskustva u različitim računalnim tehnologijama i platformama kao iOS, Android, PHP, HTML i CSS, a zadnjih 5 godina je nastala ljubav prema IoT uređajima, embedded sustavima, elektronici, umjetnoj inteligenciji, Smart City i Smart House konceptima. Zanima ga biologija, genetski inženjering, ekologija. Svoje radne provodi u IT uredima Direct Booker-a gdje radi kao backend programer.

Dubravko Jakovljević je mladi poduzetnik koji u slobodno vrijeme predaje na radionicama robotike i Arduino programiranja. Jedan je od suorganizatora openSUSE konferencije 2013. Sudjelovao je na Hackathonu 2015. godine kao natjecatelj, a svake godine nakon toga kao mentor. Dubravko je zaljubljenik u astronomiju i znanost općenito, voli putovati, a ostatak slobodnog vremena provodi uz knjige.


Prijavit se možete putem:

Više informacija možete dobiti putem maila This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili telefonom 099 5361 271

Požurite, broj polaznika je ograničen!

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…