Prezentacija prijedloga Operativnog programa „Razvoj poljoprivrede i prerade poljoprivrednih proizvoda na području Općine Konavle“

14 Ožujak 2019
Autor :  

Općina Konavle započela je proces izrade Operativnog programa „Razvoj poljoprivrede i prerade poljoprivrednih proizvoda na području Općine Konavle“, u cilju razvoja poljoprivrede, odnosno komercijalne i dohodovne poljoprivredne proizvodnje i prerade poljoprivrednih proizvoda.
Temeljna zadaća ovog projekta je definirati nekoliko razvojnih projekata u poljoprivredi i konkretne mjere koje će potaknuti njihovu realizaciju. Na ovaj način cilj je potaknuti modernu poljoprivrednu proizvodnju te napraviti dodatni iskorak u ruralnom razvoju Konavala.
Prethodno su se na temelju svih postojećih studija i prethodnog stručnog znanja analizirale prirodne datosti za poljoprivrednu proizvodnju. Također, na radionici u prosincu 2018. provedena je anketa obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, kojom su se obuhvatili njihovi proizvodni kapaciteti, radni resursi, postojeća proizvodnja i tržište te njihove poslovne namjere. Provedene su konzultacije i s lokalnim turističkim poduzećima, kako bi se procijenio potencijal lokalnog tržišta.
Stoga sve zainteresirane pozivamo na javnu prezentaciju prijedloga Programa, koja će se održati u prostoru Matice hrvatske na Grudi, večeras u četvrtak 14. ožujka 2019., s početkom u 19:00 sati.
Radionicu će voditi izrađivač programa prof. dr. sc. Damir Kovačić.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…