DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE STRADANJA U KOLOČEPSKOM KANALU

26 Travanj 2019
Autor :  

Na jučerašnji dan, 25. travnja 2017. u noćnim satima dogodila se pomorska tragedija u Koločepskom kanalu u kojoj je život izgubilo 7 osoba, dok su dvojica preživjela.

Do sudara je došlo između službenog plovila Lučke kapetanije Dubrovnik, broda 'Danče', koji je išao prema Mljetu na hitnu intervenciju i gumenjaka koji je prevozio devet osoba s otoka Šipana gdje su radili na pripremi ugostiteljskog objekta za nadolazeću sezonu, prema Dubrovniku.

Alen Perišić, Jele i Daniel Kobaš, Barry John Bandur, Marina Vuletić, Tomislav Belak i Bojan Stoiljković izgubili su živote u nezapamćenoj tragediji. Tomislav Belak iz Šibenika i Bojan Stoiljković iz Mokošice još uvijek se vode kao nestali.

Preživjeli s gumenjaka su Viktor Markota iz Rogotina i Velimir Šetka iz Kule Norinske. Jučer u 16:45 sati održao se Dan sjećanja na žrtve stradanja okupljanjem na vrhu velikog mula u Gružu na mjestu isplovljavanja Postire. 

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…