Dubrovnik Insider

Dubrovnik Insider

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Povodom Svjetskog dana glazbe koji se obilježava 21.lipnja, u gradu Dubrovniku na različitim lokacijama održat će se niz bogatih glazbenih događanja.

Tradicionalno, već devetu godinu za redom na prvi dan ljeta, 21.lipnja u pet sati ujutro, održat će se autorski festival Ane Rucner Ana u Gradu , a osim prekrasnih zvukova Aninog violončela uz pratnju pijanista Darka Domitrovića posjetitelji će uživati i u sjajnom repertoaru naše ugledne sopranistice Sandre Bagarić. Ovo prekrasno iskustvo svake godine privlači sve veći broj posjetitelja, koji uživaju u izlasku prvog ljetnog sunca no ove godine doživljaj će biti dvostruk. Istog dana, u 20 sati u Sunset Beach Dubrovnik, Ana Rucner će svojim nastupom pozdraviti i zalazak prvog ljetnog sunca.

Dubrovački javni autoprijevoznik Libertas osigurao je dva autobusa koji će u 4 sata ujutro s dvije lokacije prevoziti građane do Bosanke. Prvi autobus kreće u 4 sata ujutro s Pila i vozi direktno do Bosanke, a drugi autobus kreće u 4 sata s kolodvora sa stajanjem.

U organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika i grada Dubrovnika, u 11 sati ispred crkve sv. Vlaha, koncert će održati mješoviti zbor Libertas, a na svom repertoaru pripremili su popularne evergreene.

Posljednja glazbena poslastica, u organizaciji Turističke zajednice Grada Dubrovnika, a u suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Gradom Dubrovnikom i Midsummer Scene Festivalom koji započinje upravo na Svjetski dan glazbe, održat će se u 21 sat ispred crkve sv.Vlaha. Dubrovački simfonijski orkestar pripremio je glazbeni spektakl za sugrađane i goste Dubrovnika, a orkestrom će ravnati indonezijski dirigent omiljen dubrovačkoj publici, Noorman Widjaja, dok će kao solist nastupiti Matej Meštrović, bez sumnje najsvestraniji umjetnik na hrvatskoj kulturnoj sceni.

Sva glazbena događanja su besplatna.

Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži 19. lipnja bez vode će biti dio Nuncijate uz magistralu u vremenu od 8.30 do 13.00 sati te Ulica Nika Kulišića u vremenu od 8.30 do 14.00 sati

Završeni su radovi na rekonstrukciji dijela javne rasvjete Šetališta kralja Zvonimira, i to na potezu od križanja s ulicom Masarykov put do hotela Kompas.

Ukupno je na dionici dugoj 120 metara postavljeno sedam stupnih mjesta (uklonjeni su dosadašnji oštećeni mesingani stupovi) sa 14 energetski učinkovitih svjetiljki s LED izvorima uz znatno poboljšanje nivoa rasvijetljenosti šetnice.

Radovi vrijedni 120 tisuća kuna provedeni su u sklopu godišnjeg plana investicijskog održavanja sustava javne rasvjete Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika.

Priopćenje koje su poslali gradski vijećnici Dolores Lujić i Maro Kristić, prenosimo u cijelosti:

Prošlo je gotovo 40 dana od kada je Grad Dubrovnik nakon brojnih apela zabrinutih građana zabranio prometovanje Ulicom bana Josipa Jelačića. Grad Dubrovnik je donio ovakvu odluku zbog zaštite građana i imovine, s obzirom da je nakon oštećenja vodovodne cijevi u trupu ceste došlo do ispiranja materijala postojećeg nasipa uslijed čega može doći do urušavanja ceste.

Nedugo potom izvršen je očevid, a prema napisima iz medija rezultati vještva trebali su biti poznati već odavno , a protiv privatnih investitora čijim je radnjama uzrokovano oštećenje prometnice Grad je navodno podigao kaznene prijave.

Investitor je navodno obećao troškove sanacije iskopa i prometnice snositi o svom trošku.

Nakon 40 dana od zatvaranja prometnice nema nikakvih tragova početka njene sanacije koji bi upućivali na njeno brzo otvaranje za promet.

Za svo to vrijeme radovi na gradilištu se normalno odvijaju, a na rubu prometnice iznad gradilišta odlaže se građevinski materijal za potrebe izvođenja građevinskih radova.

Slijedom navedenog, a s obzirom da je ova važna prometnica već jako dugo zatvorena, molimo gradsku upravu da izvijesti javnost o stanju prometnice, rezultatima vještva , tijeku sanacije i očekivanom otvaranju iste za promet.

 

Alan Ford vraća se u Cvjećarnicu Dubrovačkih knjižnica u četvrtak, 20. lipnja s početkom u 20 sati, gdje će se predstaviti knjiga ‘’Halo Bing: intervju s Maxom Bunkerom’’, na kojoj će sudjelovati autor knjige Ivan Sršen uz sugovornika Borisa Njavra.

Knjiga donosi prvi veliki intervju s Maxom Bunkerom u kojem se Bunker obraća izravno svojim vjernim hrvatskim čitateljima i koji je posvećen pedesetoj obljetnici izlaska prvog broja Alana Forda u Italiji. Pored intervjua knjiga sadrži zanimljive fenomenološke tekstove koji prate endemski razvoj i popularnost Alana Forda na ovim prostorima, kao i prevoditeljski genij Nenada Brixyja, uz još nekoliko fanovskih dodataka kao hommage vremenu za generacije koje su odrastale uz Grupu TNT.

Što je autoru knjige Max ispričao, kako je izgledalo to druženje i sve ono što je oduvijek zanimalo željnu publiku u vezi legendarnog stripa Alan Ford, izvrsna je prilika za doznati i očekivati neočekivano.

Da barem imam knjižicu poput Broja Jedan, u kojoj su zapisani svačiji grijesi, posebno političara! Idealan politički skandal bio bi objaviti čitavu knjižicu u najtiražnijoj novini. No, bi li to bilo moguće? Definitivno ne, ali onda bi barem trebalo tiskati letke s najvažnijim imenima i grijehe dotičnih, i polijepiti ih po nekom gradu poput Milana. To bi trebalo učiniti kasno noću. Posljedica? Uhitili bi sve koji su ih lijepili, zatvorili ih u samice i bacili ključ.

(iz intervjua s Maxom Bunkerom)


O autorima:

Ivan Sršen (kodno ime Sehr Schön) odrastao je na Petoj aveniji i kao dijete bezuspješno tražio Cvjećarnicu, za koju su mu roditelji rekli da je izmišljena. Radi u Zagrebu kao urednik, prevoditelj i pisac, a nakon što je spletom bizarnih okolnosti upoznao Maxa Bunkera odlučio ga je intervjuirati i time srušio četvrti zid na koji se u životu većinom oslanjao.

Antonija Radić agentica je konkurentske tajne grupe koja se infiltrirala kao prevoditeljica kako bi otkrila stvarnu dob Broja Jedan – zbog najnovijih otkrića gaji opravdane sumnje da on prikriva svoje prave godine, da ustvari ne živi u Milanu i da drži svjetske lidere u šaci. Cover identity – talijanistica.

Stolnoteniski klub Libertas Marinkolor poziva sve zainteresirane mališane da se priključe ljetnoj školi stolnog tenisa. Škola traje od 17. lipnja do 1. rujna. Pridružite nam se u B dvorani u Sportskoj dvorani Gospino polje, od ponedjeljka do petka u 9 sati.
Također nas možete kontaktirati putem facebook stranice, maila (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) ili na tel: 095/836-4488 ( trener Joško Martinović)
Članarina za sve male stolnotenisače je besplatna.
Veselimo se Vašem dolasku.

PROGRAM:

21.06. KONAVOSKO POLJE, ČILIPI

PRVI DAN LJETA REZERVIRAN JE ZA KONAVLE Sve je spremno za Mobu!

Na jedinstvenu lokaciji u Konavoskom polju u Čilipima na kojoj je u sklopu prošlogodišnje Mobe izgrađena tradicionalna kućerica ovaj petak stižu sjajna glazbena imena:

VOJKO V, ELEMENTAL i OTPISANI KLAN.

Ulaznice se u pretprodaji do petka mogu kupiti po cijeni od 50 kuna na ovim lokacijama:

Celtic bar Beflast Dubrovnik, Ul. Marka Marulića 19

Gusar Mlini, Šetalište Marka Marojice 24a

Caffe bar Bili Zvekovica

Caffe bar Love Cavtat, Trumbićev put 25

Sierra Čilipi, Beroje 24

Volat bar, Gruda 103

Na dan koncerta u petak cijena karte na ulazu je 70 kuna, a program počinje u 20:30 sati.

 

Moba nikada nije samo glazba i zabava pa tako i ove godine organizatori najavljuju edukativnu ‘’akciju’’. U srijedu i četvrtak na istoj lokaciji vrijedna ekipa će pokazati što je zaista *moba – zbijat će se stog od okošene trave , a pozivaju se svi koji žele sudjelovati da dođu u polje u srijedu od 18 sati i u četvrtak od 6 do 10 i u poslijepodnevnim satima od 18 do 21 sat. Stog će se zbijati na tradicionalan način, a kako se to najbolji radi pokazat će Miho Kukuljica.

 

*MOBA je naziv je koji se koristi(o) za veće radne akcije (berba grožđa, skupljanje sijena, berbu maslina itd.) to jest okupljanje radne snage s ciljem što bržeg i kvalitetnijeg obavljanja posla, ali i s važnim društvenim podtekstom koji podrazumijeva zajedništvo, solidarnost i uzajamno pomaganje.

 

Prvi dan ljeta vodi ‘’doje u poje’’ Vidimo se!

 

Prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije za 2019. godinu, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije obavio je drugo redovno ispitivanje mora na 118 plaža u razdoblju od 3. do 13. lipnja 2019. godine. Uzorci mora na svih 118 plaža odgovarali su uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje (NN 73/08).

Od ukupno 118 plaža, more na 114 plaža ocijenjeno je kao more izvrsne kakvoće. More je na plažama Ušće u Pločama i Klek u općini Slivno more bilo dobre kakvoće, dok je na plažama Portina u Pločama i Potporela u Dubrovniku more bilo zadovoljavajuće kakvoće.

Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Tako se na adresama http://www.izor.hr/kakvoca/ ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (npr. temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra).

Page 1 of 1154
Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…