USRED GRUŽA PJEVAT ĆE SEKA, MILICA, ACA I OSTALI IZVOĐAČI IZ REGIONA

14 Kolovoz 2019
Autor :  

"La Bombonera, novi dubrovački klub, ostavlja bez teksta najzahtjevnije, pomno birana glazba..." tako se najavljivao novi noćni klub u Gružu, pun od samog otvaranja, zbog jedne jednostavne stvari: jer je noćni život Grada odavno na izdisaju. Vlasnik je još u travnju tvrdio kako klub neće biti narodnjački, već će se puštati strana muzika i održavati koncerti domaćih zvijezda. Najavama nastupa Milice Todorović, dan poslije Velike Gospe u dubrovačkom klubu La Bombonera, vidimo kako nisu baš govorili istinu. Osim Milice, najavljuju i Seku Aleksić, Acu Lukasa, Sašu Matića, Mayu Berović. Pitamo se jesu li vlasnici mislili na takvu vrstu strane glazbe ili su ih svrstali u "domaće izvođače" kao dio regiona. 

Ono o čemu se također pisalo jest kako je Dubrovnik uspio zadržati nivo u javnoj kulturi, kako se othrvao uz Šibenik navali cajki, ali La Bombonera će po svemu sudeći, uspjeti dovesti jednu Seku u srce Gruža. Poslali smo upit vlasniku da nam objasni kada je došlo do promjene u imidžu kluba, kad su točno odlučili početi usred Dubrovnika održavati koncerte izvođača narodne glazbe, ali odgovor nismo dobili.

Hoće li Dubrovčani, njihovi gosti i susjedi iz okolice napuniti La Bomboneru, ostaje nam za vidjeti. Vjerojatno hoće, što će biti sasvim poražavajuće za grad pod Srđem. Je li to do promjene strukture stanovništva ili smo skroz izgubili kompas o vrijednostima? Neki će reći da glazba ne poznaje granice, ali mi bi dodali da postoje velike granice između ukusa i neukusa. Isto tako, Dubrovnik je nekada slovio kao grad kulture, što će ovim nastupima prestati biti. Nekad smo se ponosili Đelovim oratorijima, zabavljali uz pjesme Olivera Dragojevića, Miša Kovača, a danas ćemo pjevati uz Milicu, Seku i neku Mayu koja je u tom svijetu broj jedan. 

I za kraj..istodobno dok se na Babinom kuku oslikava mural poginuloj hrvatskoj mladosti, u Gružu će pjevati cajke. Dobrodošli u Dubrovnik, grad nesrazmjera, nekadašnji grad kulture....

 

 

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…