SRĐ JE GRAD: Priopćenje kojim je Grad Dubrovnik nastojao zaštiti HDZ-ova koalicijskog partnera Željka Raguža pravi je primjer smišljene manipulacije podacima

08 Studeni 2019
Autor :  
Srđ je Grad

RAZDVAJANJE SMEĆA OD OTPADA 

Priopćenje kojim je Grad Dubrovnik nastojao zaštiti HDZ-ova koalicijskog partnera Željka Raguža pravi je primjer smišljene manipulacije podacima i na toj manipulaciji izrađenim zaključcima. Mi iz Srđ je Grad još uvijek čekamo podatke o tome koliko je ukupno smeća Luka Dubrovnik deponirala na Grabovicu i tražimo da ih Grad Dubrovnik konačno iznese. 

Koliko prozirno Grad Dubrovnik štiti Raguža definitivnog kralja dubrovačkog otpada, doista je nevjero- jatno. U svom priopćenju na priloženoj nam tablici dostavljaju podatke Luke Dubrovnik vezano samo uz otpad kojeg su predali kruzeri, no, namjerno prešućuju ukupnu količinu predanog otpada Luke Dubrovnik. Da manipulacija bude veća, taj parcijalan podatak uspoređuju s ukupnim podacima Zračne luke Dubrovnik, Valamar Rivijere i Jadranskih luksuznih hotela. 

Ovaj primjer javne manipulacije sasvim sigurno ukazuje da se nešto dublje tu krije i da se negdje u gomilama smeće skriva i kralj dubrovačkog smeća -– Željko Raguž, te kako je HDZu čuvanje koalici- jskih interesa važnije od iskrenog odnosa prema građanima. 

Stoga od Grada Dubrovnika još jednom tražimo ukupne podatke o smeću koje je predala Luka Dubrovnik kako bi javnost imala uvid u punu istinu. 

Do tada, Srđ je Grad će nastaviti razdvajati smeće od otpada. 

Srđ je Grad 

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…