Uložili dva milijuna kuna u plažu na Korčuli

07 Lipanj 2019
Autor :  

Hotelska kompanija HTP Korčula otvorila je plažu Port 9, najveću ovogodišnju investiciju kompanije.

Hotelska kompanija HTP Korčula otvorila je danas plažu Port 9, najveću ovogodišnju investiciju kompanije u koju su u prvoj fazi uložili 2 milijuna kuna. Port 9 plaža ujedno je i prva plaža u Korčuli koja je dobila koncesiju županije na deset godina, a riječ je o javnoj plaži s preko 1600 m2 šetnice, ambijentalnom rasvjetom, dizalom za osobe s invaliditetom, hortikulturalnim uređenjem te VIP zonom, a u kojoj će moći uživati gosti Port 9 Resorta, kao i ostali posjetitelji Korčule i lokalno stanovništvo.

Ovo je ulaganje uslijedilo nakon uređenja smještajnih kapaciteta Port 9 Resorta 2017. godine od 75 milijuna kuna. U kompaniji su se pohvalili da su u prvih pet mjeseci imali 6,1 posto veći prihod u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a najviše gostiju dolazi iz Ujedinjenog Kraljevstva (24,3 posto), slijede ih Francuzi (11,5 posto) te posjetitelji iz SAD-a (9,7 posto).

„Korčula je avio destinacija i zato pozdravljamo sve veći broj letova za zračnu luku Dubrovnik. Svaki direktan let nam puno znači što pokazuju i podaci o porastu gostiju iz prekooceanskih zemalja u našim objektima. Bilježimo 22 posto više gostiju iz SAD-a u odnosu na isto razdoblje lani, a povećao se i postotak grupnih putovanja gostiju s Tajvana. Uzmemo li u obzir vremenske (ne)prilike koje nisu bile naklonjene turističkim i ugostiteljskim djelatnicima, ostvarenim rezultatom smo izuzetno zadovoljni", istaknula je Ivana Hatvalić Poljak, predsjednica uprave HTP Korčula.

Inače, u sklopu uređenja plaže postavljena je i mapa Instagram lokacija, prvi takav projekt u Hrvatskoj, a na mapi je označeno sedam lokacija unutar resorta namijenjenih isključivo za fotografiranje koju svaki gost dobije prilikom dolaska.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…