PLAN I PROGRAM ZA ČIŠĆENJE ORGANIZMA: Jeste li isprobali detoksikaciju narančinima?

19 Listopad 2019
Autor :  

Svakodnevno udišemo onečišćeni zrak, koji znatno utječe na naš nesvjesni unos toksina u organizam. Iako na vanjski okoliš ne možemo utjecati, uvijek možemo utjecati na ono čime svjesno trujemo vlastito tijelo. Toksini koji su nastanjeni u našem tijelu iskorištavaju naše dobre stanice, čime dolazi do oštećenja zdravog tjelesnog tkiva. Ljudsko tijelo ima prirodan način čišćenja organizma, no putem detoksikacije ubrzavamo proces čišćenja i omogućujemo našem organizmu, da se u potpunosti oslobodi loših tvari koje ga uništavaju, da bi se zaštitili od bolesti i ojačali imunitet.

Stručnjaci preporučuju provođenje detoksikacije barem 1 do 2 puta godišnje, kako bi se tijelo s vremena na vrijeme očistilo i oporavilo. Jedan od najboljih oblika čišćenja tijela moguće je postići kroz 3 do 7 dana. Međutim, odabir programa detoksikacije ovisi od pojedinca do pojedinca i njegova načina života. Najvažnije je odabrati onu vrstu detoksikacije, koja najbolje odgovara zdravlju osobe. Ukoliko ste energična i aktivna osoba, svakako bi trebali usporiti svoj tempo, kako bi smanjeni unos nutritivnih namirnica pratio energiju vašeg tijela.

Narančini imaju kvalitetne nutritivne sastojke i poželjno ih je uvrstiti u plan prehrane, osobito u jesen. Pritom se može očekivati gubitak kila, ali uz uvjet da narančini kao desert ili međuobrok zamijene prekomjerni unos rafiniranih ugljikohidrata, alkoholnih pića, gaziranih pića, kofeina i sokova.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…