Akcija darivanja krvi i uzimanja uzoraka za tipizaciju

22 Studeni 2019
Autor :  
Crveni križ Dubrovnik

Iz Crvenog križa Dubrovnik pozivaju na 62. akciju darivanja krvi i uzimanja uzoraka za tipizaciju krvi koja će se održati u ponedjeljak, 25. studenoga 2019. godine u Župi dubrovačkoj, zgrada općine Župa dubrovačka 3.kat od 9:00 do 15:00 sati.
Uz redovnu akciju darivanja krvi uzimat će se i uzorci za tipizaciju krvi za upis u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
Upisati se može svaka zdrava osoba od 18-40 godina, a nakon popunjavanja pristupnice, daje se jedna epruveta krvi za HLA tipizaciju (utvrđivanje antigena tkivne snošljivosti). Ukoliko ste HLA podudarni sa oboljelima, kontaktirati će Vas Hrvatski registar radi postupka darivanja krvotvornih matičnih stanica.
Pacijenti koji se liječe od leukemije, limfoma, mijeloma ili sličnih krvnih bolesti jedni su od najčešćih korisnika krvotvornih matičnih stanica.
Upišite se u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica!

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…