Ministri Pavić i Ćorić na sastanku u Ranjini sa županom Dobroslavićem o CGO Lučino Razdolje: Centar gotov do trećeg kvartala 2022.

22 Studeni 2019
Autor :  

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić održali su u petak radni sastanak sa županom Nikolom Dobroslavićem na temu Centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje. Sastanku su nazočili i saborski zastupnik Branko Bačić, državni tajnici Nikolina Klaić i Frano Matušić, načelnik Sektora za EU fondove MZOE Marko Markić, pomoćnica ministra zaštite okoliša i energetike Elizabeta Kos, zamjenik župana Joško Cebalo, direktor Agencije za gospodarenje otpadom DNŽ Josip Bačić i ravnateljica JU RRA DUNEA Melanija Milić.

Ministar Ćorić ovom je prilikom istaknuo kako ga veseli činjenica da je dinamika projekta u okvirima predviđenih rokova te kako bi CGO trebao biti završen do trećeg kvartala 2022. godine.

”Rješenje imovinsko pravnih odnosa jedan je od zadataka koji predstoji u narednom razdoblju, a s druge strane u konačnici i kompletiranje dokumentacije za javnu nabavu. Trebao bi biti započet u prvoj polovici 2020. godine. U idućim mjesecima očekujemo potpisivanje ugovora o bespovratnim sredstvima. Projekt Lučino razdolje je prije nekoliko godina bio u nekakvoj fazi ‘izgubljenosti’, a na ovaj način postaje jedan od svijetlih primjera. Ja sam siguran da će stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije u konačnici 2022. godine doživjeti trajno rješenje pitanja gospodarenja otpadom u ovoj županiji”, rekao je ministar Ćorić.

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić napomenuo je kako će 70 posto sredstava za CGO Lučino razdolje biti osigurano iz fondova EU.

”Imali smo kvalitetan sastanak, dogovorena je i dinamika aktivnosti koje nam predstoje. Centar će proraditi u trećem kvartalu 2022., a veselimo se skorom potpisivanju ugovora”, rekao je ministar Pavić.

Župan Dobroslavić rekao je kako je na sastanku ministrima prikazana dinamika poslova vezanih za Centar te kako je on u dobroj fazi pripreme.

”Dobar dio posla smo obavili, a u važnom dijelu posla koji je pred nama najosjetljivi je natječaj za izradu projekta i izvođenje radova. Znamo da uvijek može biti problematičan. Učinit ćemo sve pripreme da to prođe bez problema. Očekujem da ćemo Centar imati u 2022. godini. Koliko je on važan, ne treba posebno naglašavati. Sva se postojeća odlagališta moraju što prije zatvoriti, a to je jedino moguće ako riješimo novi sustav, a to znači Centar za gospodarenje otpadom Lučino razdolje i šest pretovarnih stanica”, rekao je župan Dobroslavić te na novinarko pitanje odgovorio kako će Studija izvodljivosti; koja je dobila pozitivno mišljenje od JASPERS-a; biti javno dostupna čim stigne službeni prijevod na hrvatski jezik.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…