DUFF – Festival filma djece i mladih zemalja Mediterana

12 Listopad 2018
Autor :  

7. DUFF – Festival djece i mladih mediteranskih zemalja koji je od prvog izdanja prije šest godina pobudio pažnju struke i svih koji rade u medijima s djecom. Festival okuplja djecu istih godina , ali iz različitih zemalja, sredina, drukčijeg socijalnog statusa i načina života, koja kroz film – najjači medij progovaraju o okruženju u kojem žive, svojim problemima , ali i lijepim stvarima koje ih nadahnjuju.
Prilika je to za mnoge od njih da se po prvi put susretnu sa svojim vršnjacima iz jednog drugog „svijeta“ ali i našoj djeci da upoznaju životne prilike vršnjaka kroz njihov rad. Do sada smo imali prilike ugostiti ekipe iz Hrvatske, BiH , Grčke, Italije, Slovenije, Španjolske, Francuske, Izraela, Egipta i Libanona, te Turske, Albanije, Maroka i Palestine. Uz projekcije odabranih filmova, tijekom festivala održavaju se filmske radionice koje vode eminentni stručnjaci iz filmskog svijeta a koje su prvenstveno namijenjene dubrovačkoj djeci i mladima.
Uz Kinematografe Dubrovnik organizatori DUFF-a su Ljetna škola filma Šipan i Udruga za promicanje medijske kulture “Luža”.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…