Inspirativne izjave jednog od priznatijih svjetskih psihologa

289

Mihail Litvak je poznati ruski liječnik, psihoterapeut i jedan od najpriznatijih psihologa na svjetskoj razini. Njegove mudre izreke inspiracija su mnogima

1. Bolje je komunicirati s dobrom knjigom nego s praznim čovjekom.

2. Mašta je glas naših sposobnosti. Ja, recimo, maštam da pjevam u operi, a nemam ni dobar glas niti sluh, i sigurno neću dospjeti u operu. Ali, kada maštam o nečemu što je više usklađeno s mojim sposobnostima, brzo ću ostvariti svoje snove. 

3. Želite li nekome nešto dokazati, to znači da živite za tog čovjeka. Kada živite za sebe, tada nikome ništa ne morate dokazivati.

4. Sreća je zapravo nusprodukt dobro organiziranog djelovanja.

5. Ne jurcajte za srećom i pronaći ćete mjesto gdje se ona nalazi – sreća će naći vas. Mogu spomenuti jedno mjesto gdje se ona nalazi, a to je u vama samima. Put do tamo je maksimalan razvoj vaših sposobnosti.

6. Radost dijelite i s prijateljima i s neprijateljima. Prijatelji će se radovati zajedno sa vama, a neprijatelja će to uznemiriti.

7. Nemogućnost osobnog rasta je jedini valjani razlog da s nekime prekinete vezu ili date otkaz na poslu.

8. Iako je s prijateljima ugodno razgovarati, s neprijateljima je korisno.

9. Postignite uspjeh i sve uvrede će proći.

10. Želite li upoznati svojeg najvećeg neprijatelja, pogledajte se u ogledalo. Kada se s njim suočite, sve ostale će biti lako pobijediti.

24 sata

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *