Ispitivanjem uzoraka iz javne vodoopskrbne mreže nije pronađena Escherichija coli!

241

Nakon obilnih oborina i opterećenosti izvora Omble mikroorganizmima i pratećim organskim spojevima došlo je do poteškoća u procesu dezinfekcije mreže tako da je izdana obavijest kako voda nije za piće.

Tragom raznih dezinformacija na društvenim mrežama obaviještavamo građane Dubrovnika da se sva voda prije distribucije dezinficira te da u do sada ispitanim uzorcima iz javne vodoopskrbne mreže nismo izolirali (pronašli) Escherichiju coli (E. coli) kao niti ukupne koliforme. U uzorcima vode za ljudsku potrošnju ispituju se zakonom propisani mikroorganizmi.

Zavod za javno zdravstvo provodi monitoring javne vodoopskrbe na području cijele Dubrovačko-neretvanske županije te redovito, a posebno u ovakvim situacijama uzorkuje vodu za ljudsku potrošnju u mreži grada Dubrovnika. Svakodnevno surađujemo s Vodovodom Dubrovnik d.o.o. O rezultatima analiza pravovremeno obaviještavamo građane i nadležnu sanitarnu inspekciju.

Dezinfekcija vode za ljudsku potrošnju zakonska je obaveza svakog isporučitelja vodne usluge kako bi se svakom potrošaču dostavila zdravstveno ispravnu voda. 

Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko neretvanske županije

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *