VIDEO/ Iz Libertasa kažu kako linija br.15 iz Stona vozi u prosjeku 19 putnika, a snimke govore drugačije

406
Kontaktirali su nas naši čitatelji koji putuju linijom broj 15 iz Stona i kako kažu, a i potkrepljuju fotografijama i videima, prekrcana je putnicima. Pitali smo glasnogovornika JP Libertas Nikšu Grljevića zašto je tome tako, zašto se Libertas ne pridržava mjera koje su propisali epidemiolozi?
 
Iz Libertasa kažu kako prate polaske i kako se tim autobusom vozi u prosjeku 19 putnika. Njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

– Trenutno bilježimo povećanje broja putnika na jednoj liniji za Dubrovačko primorje i to na liniji Ston-Dubrovnik. Kapacitet tog vozila po novim epidemiološkim mjerama je 28 putnika.

Prateći prosjek tog autobusa, to jest polazaka  u tom vremenskom razdoblju njime se vozi 19 putnika po polasku.

Kako bi se izbjegle mogućnosti korištenja većeg broja putnika nego što je propisano, uvesti će se dodatni polazak u 12.40 te će taj autobus voziti sve putnike od Orašca prema Gradu.

Na dodatno pitanje, o kojem broju propisanih putnika govorimo, Grljević je odgovorio kako kapacitet ovisi o vrsti autobusa koji prometuje na linijama kako gradskim tako i prigradskim. 

Naši čitatelji se žale na svakodnevnu gužvu na svim linijama dok na stranicama ove gradske tvrtke stoji kako se drže mjera o 40- postotnoj popunjenosti autobusa.

Ponovo, putnici tvrde jedno, a Libertas drugo. Tko govori istinu, pogledajte u priloženom videu te videu tijekom vožnje autobusa 1a  kao i fotografijama pa prosudite sami.

 

 

 
 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *