Izaslanstvo grada prijatelja Helsingborga uručilo vrijednu donaciju Društvu distrofičara

219

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica sa suradnicima primili su danas u službeni posjet izaslanstvo grada prijatelja Helsingborga na čelu s njihovim gradonačelnikom Matsom Sandersom.

U sklopu službenog posjeta održan je i sastanak na kojemu se razgovaralo o dosadašnjoj suradnji između gradova prijatelja, ali i budućnosti odnosa.
Između ostaloga, na održanom sastanku istaknuta je strategija razvoja međusobnih odnosa, a koja bi za cilj imala pokretanje i razvoj zajedničkih projekata na području kulture, ali i na području očuvanja kulturne materijalne i nematerijalne baštine.

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić upoznala je izaslanstvo Helsingborga s nekim od najznačajnijih projekata koje Grad Dubrovnik provodi kako bi oživio i sačuvao kulturno naslijeđe koje baštini posebno se osvrnuvši i na buduće projekte koji za cilj imaju zaštitu tog kulturnog materijalnog i nematerijalnog naslijeđa.

Predstavnici Grada Dubrovnika i izaslanstvo Helsingborga u čijem su sastavu i članice zbora Lucia girls posjetili su Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Dubrovačko neretvanske županije.

Prilikom posjeta, Društvu distrofičara gradonačelnik Grada Helsingborga Mats Sanders uručio je vrijednu novčanu donaciju u iznosu od 2.800,00 eura.

“S nama su danas, uz gradonačelnika Helsingborga i njegove suradnike, i djevojke iz zbora Lucia koje su svojom dobrotom i velikodušnošću osigurale ovu donaciju za Društvo distrofičara invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Dubrovačko neretvanske županije. Svima, od srca zahvaljujem, ponajprije našim prijateljima iz Helsingborga, djevojkama iz zbora Lucia, ali i vama u Društvu koji ste nas ovako lijepo ugostili”, kazala je ovom prilikom zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić.

Gradonačelnik Helsingborga Mats Sanders zahvalio se na srdačnom prijemu izrazivši veliko zadovoljstvo dugogodišnjim prijateljstvom koje veže Dubrovnik i Helsingborg ističući kako svake tri godine nastoje posjetiti Dubrovnik te razmjenom iskustava nastavili graditi prijateljstvo između gradova.

Gradonačelnik Sanders objasnio je kako je zbor Lucia, koji je svojim vrijednim radom prikupio donirana sredstva, nastao na stogodišnjoj švedskoj tradiciji prema kojoj djevojke, povodom blagdana Svete Lucije, u hladnim i dugim noćima, sa svijećama šetaju gradom te uveseljavaju i griju srca sugrađana pjesmom.

Članice zbora Lucia girls svojim izvedbama uveselile su i štićenike  Društva distrofičara invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Dubrovačko neretvanske županije nakon čega je uručena i vrijedna donacija.

Podsjetimo, članovi zbora Lucia girls održat će nastup i u dubrovačkoj Katedrali u subotu, 6. siječnja, nakon svete mise u 18 sati.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *