Izaslanstvo južnokorejskog grada Daegu izrazilo želju za budućom suradnjom

431

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i privremena pročelnica Upravnog odjela za proračun, financije i naplatu Anita Burić održale su danas radni sastanak s izaslanstvom Grada Daegu iz Južne Koreje.

Tijekom radnog sastanka, zamjenica Tepšić i privremena pročelnica Burić upoznale su članove izaslanstva s osnovnom gospodarskom granom Dubrovnika, turizmom kao i s projektima i aktivnostima koje se provode, a koji za cilj imaju održivi turizam. Poseban naglasak na održanom sastanku stavljen je i na postupak donošenja gradskog proračuna kao i na stavke koje se odnose na prihode od poreza i prireza.

Izaslanstvo Grada Daegu zanimala je i razlika između gradske uprave i Gradskog vijeća, na koji način se donose odluke u Gradu Dubrovniku, ali i na koje načine je omogućeno sudjelovanje građana u procesu donošenja odluka.

Zamjenica Tepšić upoznala je korejsko izaslanstvo i s turističkim rezultatima koje Dubrovnik postiže posljednjih godina te na koji način turizam utječe na ostale sektore gospodarstva. Ovom prilikom, zamjenica Tepšić je istaknula kako zahvaljujući turističkom rastu paralelno raste i proračun Grada Dubrovnika što omogućuje ulaganja u infrastrukturu koja za cilj ima podizanje kvalitete svakodnevnog života stanovnika Dubrovnika, ali i gostiju.

Izaslanstvo Grada Daegu izrazili su zadovoljstvo održanim sastankom izrazili su želju za budućom suradnjom s Gradom Dubrovnikom.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *