Izložba radova s festivalskog Art Parka od nedjelje u Stonu

195

U sklopu programa 5. Festivala soli Ston, izložba radova umjetnika koji su sudjelovali na festivalskom ART parku bit će otvorena u nedjelju, 5. rujna u 18:00 u Kneževu dvoru u Stonu.  Izložba će trajati do kraja festivala 20. rujna, a radovi će nakon toga trajno krasiti prostore Turističke zajednice Općine Ston.

ART park festivalski je projekt nastao u suorganizaciji s Domom Marina Držića. Riječ je o programu gostovanja 12 umjetnika iz Dubrovnika i s Pelješca koji su tijekom proteklog vikenda stvarali u Tvrđavi Veliki Kaštio te održali radionice za djecu i odrasle u Parku Komarda. Svoje radove na ovoj izložbi predstavit će Iris Lobaš Kukavičić, Jasmina Runje, Kristina Mirošević, Sandra Vuletić, Josipa Vlašić, Klara Knego, Eva Zvrko, Ivana Miloglav, Dubravka Tullio, Anamarija Bezek, Romana Ficović i Tonko Smokvina. 

Autorica predgovora u katalogu izložbe, kustosica Doma Marina Držića Valerija Jurjević među ostalim je zapisala: „Na razmeđu poluotoka i kopna nastao je grad u kojem na razmeđu mora i sunca nastaje sol. Sol znači život, a uzimanje stvari života sa zrnom soli sve svodi na pravu mjeru. Naći pravu mjeru je umjetnost, ako ti izmakne savršeni trenutak, možeš mu staviti soli na rep! Dom Marina Držića priključio se manifestaciji Festival soli u Stonu u najboljem trenutku, na samom početku, prije pet godina. Sudjelovao je s raznim programima, a projekt koji je započeo 2020. pod nazivom Komarda Art park ove se godine proširio na likovnu koloniju. Uz sol, i zidine su simboli Stona pa ne iznenađuje kako je upravo iznimna fortifikacijsko-urbanistička cjelina mnogima bila inspiracija i motiv.“ 

Podsjetimo, 5. Festival soli traje sve do 20. rujna gastronomskom ponudom u stonskim i pelješkim restoranima, tavernama i vinarijama koji nude posebne festivalske menije po promotivnim cijenama. Stonski festival na temu soli – na kojoj je Dubrovačka Republika dijelom gradila svoju moć – projekt je koji je od 2017. do danas nastojao kroz sve svoje programske sadržaje afirmirati lokalnu zajednicu i postati njezin važan dio. Nositelji projekta su Solana Ston i Udruga Amorette uz snažnu potporu lokalne uprave Općine Ston i TZ općine Ston, Dubrovačko – neretvanske županije, Hrvatske gospodarske komore te sponzora. 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *