Izvršene inspekcije na jahti za krstarenje iz Župe dubrovačke, nađene mnoge nepravilnosti

9836

Prije četiri dana kontaktirao nas je Zadranin Danijel Vojvodić koji se zaposlio na brodu u vlasništvu firme koja ima sjedište u Župi dubrovačkoj i zbog mnogih nepravilnosti prijavio sve Državnom inspektoratu, a o čemu možete pročitati ovdje.

Kako smo napisali, obratili smo se i župskoj firmi iz koje smo dobili poziv da se sami uvjerimo u postojeće stanje broda, dok smo iz Državnog inspektorata dobili sljedeći odgovor:

Inspekcije Državnog inspektorata (turistička, sanitarna i inspekcija rada u području radnih odnosa) u suradnji sa djelatnicima Lučke kapetanije Dubrovnik obavili su inspekcijski nadzor plovnog objekta motorna jahta za krstarenje na koju se odnosi Vaš upit.

Turistička inspekcija je nadzorom utvrdila kako na plovnom objektu za krstarenje nije istaknut naziv i vrsta plovnog objekta, kao niti oznaka kategorije plovnog objekta sukladno čl. 86. st. 3. Zakona o pružanju usluga u turizmu slijedom čega je pružatelju turističkih usluga u nautičkom turizmu naplaćena kazna na mjestu izvršenja prekršaja u iznosu od 265,45 eura za pravna osoba, te u iznosu od 199,08 eura za odgovorna osoba u pravnoj osobi.

Sanitarna inspekcija u okviru koordiniranog nadzora utvrdila je nesukladnosti vezano za osiguravanja sanitarno – tehničkih i higijenski uvjeta, te je na licu mjesta naplatila pet (5) mandatnih kazni u iznosu 1620,00 EUR-a. Inspekcijski postupak je u tijeku.

U tijeku je i inspekcijski postupak inspekcije rada u području radnih odnosa te prije okončanja istoga nismo u mogućnosti iznositi Više detalja.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *