JADRAN BARAČ: APELIRAM NA GRADONAČELNIKA FRANKOVIĆA DA RASKINE ŠTETNI UGOVOR S DPDS-om!

310

Obavještavamo javnost da smo pred nadležnim tijelom podnijeli zahtjev  za pokretanje postupka utvrđivanja ništetnosti spornog ugovora između Grada Dubrovnika i DPDS-a.

Naš prošlotjedni  javni istup o sprezi  HDZ-ove(gradske) vlasti i DPDS-a  je izazvao burnu reakciju.

Što je izazvalo tako burnu reakciju?

Izazvalo ju je ukazivanje na spregu vladajuće politike i privatnog  interesa te mogućnost stjecanja velikih materijalnih vrijednosti na štetu građana,  a time se “taklo u osinje gnijezdo”. Činjenica je ta da je trenutno na snazi zakonski dvojben ugovor  kojim su prepuštena prava upravljanja zidinama i ubiranja ogromnih prihoda od ulaznica. Također, prisutno je netransparentno i nemoralno trošenje javnog novca u korist privatnog interesa. Takvo ponašanje od strane HDZ-a nažalost ne predstavlja ništa novo, već ustaljenu praksu njihovog djelovanja kojom javnu imovinu smatraju privatnom blagajnom za svoje stranačke prijatelje. Što je veći utjecaj privatnog interesa, a manjak javne kontrole  u nekom javnom dobru, tada je veća mogućnost pojave koruptivnih radnji.

Iskoristit ću ovu priliku i apelirati na gradonačelnika gospodina Mata Frankovića da raskine ovaj štetni Ugovor te da upravljanje Gradskim zidinama vrati u zakonske okvire i pod nadležnost grada Dubrovnika.

SDP Dubrovnik će biti jamac beskompromisne borbe za javno dobro i za obranu  interesa građana, za koji smatramo kako je trenutno ugrožen od strane vladajućih. Ustrajat ćemo do kraja i iskoristit ćemo sve pravne mogućnosti koje nam stoje na raspolaganju.

Podnesak prijedloga za utvrđenje ništetnosti Ugovora prilažemo u privitku.

Predsjednik GO SDP-a Dubrovnik

Jadran Barač                   

 
 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *