JAMBO NAPUSTIO HSS: ‘Nisam zadovoljan smjerom u kojem stranka ide’

355

Stipe Gabrić Jambo podnio je ostavku na sve funkcije u HSS-u te će zatražiti brisanje iz članstva stranke.

Nakon što je predsjednik HSS-a Beljak zatražio očitovanje od Stipe Gabrića Jambo jer je u emisiji HRT-a napao stranačkog kolegu Leonarda, Gabrić je odlučio podnijeti ostavku na sve funkcije u HSS-u.

Osim toga najavio je da će zatražiti brisanje iz članstva stranke. Na konferenciji za medije Jambo je poručio kako nije zadovoljan smjerom u kojem stranka ide te HSS-u zaželio “što tješnju suradnju” s Mostom.

“Svom predsjedniku želim plodonosan rad i što tješnju i plodonosniju suradnju s Petrovom i Grmojom. Beljak je prvo glumio Milanovića, a sada glumi Bernardića”, kazao je Jambo.
Kazao je kako je HSS promijenio statut te su oduzeta sredstva lokalnim organizacijama.
Poručio je i kako se na početku Beljakova mandata na njega vršio pritisak da podnese ostavku.

“Beljaku želim puno uspjeha i što plodonosniji brak s Mostom. Ja sebe u toj ekipi i u takvom HSS-u ne vidim, naročito nakon posljednjih istupa našeg predsjednika. Ja drugačije vidim politiku”, kazao je Jambo.
Na pitanje novinara o njegovom budućem političkom angažmanu i mogućem povratku u HDZ iz kojeg je i potekao rekao je: “ Vidim se kao vijećnik koji će pomoći HDZ-u u Metkoviću da odradi mandat do kraja”. Iako nije izravno rekao da se vraća u HDZ Jambo je očito u jako bliskim odnosima s metkovskom HDZ-om i gradonačelnikom Milanom pa mu je danas obećao vjernost do kraja mandata nakon što mu je osigurao i pobjedu na lokalnim izborima.

U svom obraćanju prisjetio se knjige Jerka Rošina “Uprknuće” i kazao kako on nikad nije bio ničije uprknuće.

Jambo je inače član Predsjedništva stranke, predsjednik županijskog i HSS-a te HSS-a grada Metkovića, prenosi likemetkovic.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *