Javni pozivi otvoreni do 28. ožujka: Potrebno je samo 5 minuta za prijavu!

833

Nastavno na dosadašnje aktivnosti u procesu industrijske tranzicije vezanih uz mapiranje dionika regionalnih lanaca vrijednosti iz poslovnog sektora te provedeni 1. krug radionica s gospodarskim udruženjima (HGK, HUP, HOK, HPK, klasteri) u okviru objave Javnih poziva za iskaz interesa za sudjelovanjem u regionalnim lancima vrijednosti Jadranske, Sjeverne i Panonske Hrvatske, još jednom Vas obavještavamo da su javni pozivi otvoreni do ponedjeljka, 28. ožujka 2022. godine.

Za Jadransku Hrvatsku prepoznato je 5 lanaca vrijednosti i 16 niša za koje se smatra da imaju najveći potencijal za rast, a 1 poduzetnik može sudjelovati u više niša i više lanaca vrijednosti.

Cilj je primarno poticati strateška partnerstva za pokretanje inovacija, a prihvatljivi prijavitelji  su konzorciji od minimalno 3 poduzetnika u okviru RLV-a i po potrebi ostalih partnera (JRL(P)S, javna poduzeća, organizacije za istraživanje i širenje znanja …)

Ključni sektori – Jadranska Hrvatska

PLAVI RAST: Turizam, Brodogradnja, Ribarstvo i akvakultura.

ZELENI RAST: Drvno-prerađivački sektor, Prehrambeno-prerađivački sektor, Sektor prerade kamena, MPS, Sektor turizma.

ZDRAVLJE: Farmaceutska industrija, Prehrambeno-prerađivački sektor, Sektor turizma.

PAMETNE INDUSTRIJE: Metalo-prerađivački sektor, Informacijsko-komunikacijske tehnologije.

USLUŽNI SEKTOR VDD: Kreativne industrije, Filmska industrija, Proizvodi visoke dodane vrijednosti i usluge temeljene na znanju (KIBS).

Važno je uključivanje svih ključnih dionika iz privatnog sektora u mapiranje regionalnih lanaca vrijednosti, kako bi se dobio uvid u kritičnu masu poduzetnika u okviru pojedinog regionalnog lanca vrijednosti. Prijaviti se može na Javni poziv za iskaz interesa niže na linku sukladno sektoru kojem pripadaju:

(ZA PRIJAVU JE POTREBNO SVEGA 5 MINUTA!)

 

Javni pozivi te učestala pitanja i odgovori objavljeni su na službenim stranicama Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, na sljedećoj poveznici:

https://strukturnifondovi.hr/javni-poziv-za-iskaz-interesa-za-sudjelovanjem-u-regionalnim-lancima-vrijednosti-panonske-sjeverne-i-jadranske-hrvatske/

Više informacija možete pronaći i u ranijim objavama putem weba i medija:

https://www.dunea.hr/novosti/1857-prezentacije-i-poziv-za-iskaz-interesa-u-sklopu-definiranja-prioritetnih-podrucja-ulaganja-bespovratnih-sredstava-eu-za-jadransku-hrvatsku

Još jednom napominjemo da su javni pozivi otvoreni do 28. ožujka 2022. godine te da će samo tvrtke koje se prijave u regionalne lance vrijednosti sudjelovati u izradi akcijskih planova koji će se koristiti u svrhu pripreme ciljanih poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU u razdoblju 2021. – 2027. u okviru industrijske tranzicije hrvatskih regija.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *