Još manje od 40 dana: Što će se sve promijeniti nakon otvorenja Pelješkog mosta?

700

Na Korčulu je već pristigao velik broj turista. Svake nove turističke sezone sve su veći i troškovi na otoku, no skorim otvorenjem Pelješkog mosta, stanovnici, kad je riječ o tome, ne očekuju promjene.

– S obzirom na most ne vjerujem da će bilo što biti povoljnije, jedina prednost bit će što ne moramo prelaziti preko Neuma, rekla je Viki Kapor iz Korčule.

Bartul Batistić iz Lumbarde smatra da cijene neće biti niže, naprotiv, očekuje da će one biti i više.

Malo više optimizma imaju autoprijevoznici kojima će most umanjiti kilometre pa tako i troškove.

– Most će skratiti putovanja za više od sat vremena za putnike sa splitskog aerodroma prema Korčuli i također će nam otvoriti jedno novo područje, poput izleta u Mostar koji nam je do sada radi prelazaka granice bio veliki problem, rekao je za HRT Vlado Ilišković, vlasnik putničke agencije.

Turista će, nadaju se otočani, biti još više, jer ovo je tek početak turističke sezone.

– Gosti već znaju za Pelješki most i interesiraju se kada će biti otvaranje te planiraju svoj godišnji odmor. Za njih će to konkretno značiti olakšanje pri dolasku na otok Korčulu, kaže Hana Turudić, direktorica TZ-a grada Korčule.

Zadovoljni su i stanovnici Brijeste. Oni su najbliži Pelješkom mostu i raduju se kraćoj vožnji prema obližnjim gradovima, pa tako i boljoj prodaji svojih proizvoda.

– Nekome vrijedi manje, nekome više, ali u svakom slučaju dobro je da se to napravilo, navodi Ante Prlaguzić iz Brijeste.

– Imali smo stare goste koji su bili zadovoljni tišinom, a sad stalno pitaju kad će proć most, kaže Ivo Bautović iz Brijeste.

Kako je najavljeno, to će se dogoditi 26. srpnja. Teritorij Hrvatske napokon će se spojiti, a život ovim ljudima, nadajmo se, olakšati.

IZVOR: poslovni.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *