Julijo Srgota o velikom interesu za Hotele Maestral: Imamo najbolju lokaciju i radimo duže od ostalih

200

Rekordan interes ulagača za privatizaciju posljednjih državnih hotelskih poduzeća – dubrovačkog Maestrala, Hotela Makarska i crikveničkog Jadrana odjeknuo je jučer u medijima. Centru za restrukturiranje i prodaju (CERP) putem javnih natječaja pristiglo je 88 neobvezujućih ponuda od velikog broja domaćih i stranih hotelijera, a najviše zanimanja iskazano je za Hotele Maestral.

Julijo Srgota, predsjednik Uprave Hotela Maestral za Dubrovnik Insider prokomentirao je ovako veliki interes, ali i što bi potencijalni kupac trebao napraviti s ovom lokacijom.

– Naš vlasnik je CERP koji će uskoro formirati cijenu, prodava se 68,9 posto dionica. S njima smo u stalnom kontaktu, Slikali smo svu potrebnu dokumentaciju i spremni smo za buduće potencijalne investitore koji će pogledati našu tvrtku. Oni koji otkupe dokumentaciju doći će na teren i vjerojatno će nam iz CERP-a javiti kada provjere sve detalje. 

Kada će to biti, Srgota se nada uskoro, jer onda će točno znati koji su ozbiljni kupci među velikim brojem pristiglih ponuda, to jest njih 40.

– Općenito mogu prokomentirati zašto smo mi interesantni. Nalazimo se u Dubrovniku i mislim da je to glavno. Naš hotel Vis s tri zvjezdice radi do 1. prosinca. Imamo dužu sezonu od ostalih koji su u ponudi, osam do devet mjeseci rada. Imamo fenomenalnu lokaciju i pretpostavljamo kako će doći neki investitor koji će sigurno graditi,  neće ostaviti status quo kakav je sada – govori Srgota dodavši kako treba napraviti lokaciju koju Dubrovnik zaslužuje, jer bilo bi šteta da se ide ispod četiri zvjezdice.

U drugom krugu, koji će biti kroz nekoliko dana, na sjednici Upravnog vijeća CERP-a će se saznati konačna cijena kao i drugi uvjeti pod kojima će se ponuditi većinski paketi ovih turistički poduzeća što će značiti i konačan izlazak države iz vlasništva.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *