JUTROS se nastavlja potraga za trećim radnikom koji je nestao nakon požara koji je jučer izbio u Hidroelektrani Dubrovnik

215

JUTROS se nastavlja potraga za trećim radnikom koji je nestao nakon požara koji je jučer izbio u Hidroelektrani Dubrovnik.

“Koordinirana, opsežna pretraga terena s ciljem pronalaska  trećeg djelatnika Hidroelektrane Dubrovnik trajala je cijelu noć, a intenzivirala se tijekom ranih jutarnjih sati. Teren se pretražuje s mora i kopna, a usmjeren je na širi akvatorij Župskog i Cavtatskog zaljeva, te priobalni pojas. U pretrazi sudjeluju brojni vatrogasci, policijski službenici, ronioci Specijalne policije iz Splita, Interventna jedinica policije i mještani.  Priobalni pojas pretražuje se s dva policijska plovila”, objavili su jutros iz dubrovačke policije.

Tijelo prvog nestalog radnika nađeno je jučer poslijepodne.

U četvrtak navečer oko 21.50 sati na obali mora u Cavtatu u Konavlima, na predjelu Ključice, pronađeno je beživotno tijelo drugoga nestalog radnika Hidroelektrane Dubrovnik.

Za trećim se još uvijek traga.

Potraga trajala i tijekom noći, jutros bi trebali zaroniti ronioc

Potraga je, kako je sinoć ispričao načelnik dubrovačke policije Ivan Pavličević, nastavljena i tijekom noći, ali u smanjenom opsegu.

Pavličević je u izjavi za Hinu istaknuo kako je brod pomorske policije u potrazi na moru i u priobalju, a određena tehnička sredstva postavljena su i ispred tunela i lukobrana.

“U akvatoriju pred hidroelektranom su i pripadnici specijalne policije, a kad se upoznaju sa svim tehničkim uvjetima, te kad se zatvore ventili, najvjerojatnije će sutra ujutro zaroniti. Uz to, pregledat ćemo još jednom čitavu strojarnicu, jedan poseban ulaz s gornje strane objekta”, objasnio je Pavličević sinoć.

Očevid požarišta još nije obavljen

Očevid požarišta slijedi po završetku potrage, a obavit će ga vještaci MUP-ova Centra za forenzična ispitivanja Ivan Vučetić uz potporu protupožarnog inspektora dubrovačke policije.

index.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *